ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ:Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.Το ψευδοκράτος αποκλείστηκε απο την σύνοδο!!


 

 
Από το γραφείο του στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Ερσίν Τατάρ παρακολουθεί ζωντανά στα Μέσα Ενημέρωσης τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στην Αστάνα.

Παρά τις έντονες πιέσεις από πλευράς Άγκυρας, το ψευδοκράτος δεν προσκλήθηκε στη Σύνοδο του Οργανισμού, στον οποίο εντάχθηκε πέρσι με καθεστώς παρατηρητή.

Τουρκία και ψευδοκράτος προσπαθούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ να ανατρέψουν την απόφαση του Καζακστάν να μην στείλει πρόσκληση στον Τατάρ, κατόπιν διαβημάτων που έγιναν από την Λευκωσία και την Αθήνα. Για τον λόγο αυτό χθες ο Τατάρ σε δηλώσεις του έκανε λόγο για απειλές και εκβιασμούς κρατών για να μπλοκάρουν το ψευδοκράτος. Οι αναφορές συνοδεύτηκαν από την παραδοχή ότι η συμμετοχή του στη Σύνοδο δεν συνεπάγεται με αναγνώριση του παράνομου μορφώματος, σε πλήρη αντίθεση με όσα δήλωνε μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες.

Πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε το ζήτημα στο πλαίσιο της εναρκτήριας τοποθέτησης του στη Σύνοδο.

Σε έντονο ύφος χαρακτήρισε την ένταξη του ψευδοκράτος στον Οργανισμό ως ιστορική απόφαση και κάλεσε τους υπόλοιπους ηγέτες να λειτουργήσουν με αλληλεγγύη προς τους «απομονωμένους Τουρκοκύπριους, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής οικογένειας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.