Συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας στον τομέα της ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!!


 

 
Το ζήτημα των νέων πιστοποιητικών για τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα που εξάγονται στην Ινδία ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε τη συνάντηση των υπουργών Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας, Parshottam Rupala και Εμπορίου και Βιομηχανίας, Καταναλωτών και Τροφίμων, Piyush Goyal, της Ινδίας, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Νέο Δελχί.

Οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα και, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Στη συνάντηση με τον Parshottam Rupala η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τομείς της αλιείας, υδατοκαλλιέργειας και αγελαδοτροφίας. Έγινε, επίσης συζήτηση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας γύρω από τους συγκεκριμένους τομείς, ενώ συμφωνήθηκε και ανταλλαγή επιχειρηματικών επισκέψεων για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Στο επίκεντρο θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων

Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Καταναλωτών & Τροφίμων, Piyush Goyal.

Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη
Δημιουργία Κέντρου Ασφάλειας και Προέλευσης

Στις συζητήσεις με τους Ινδούς υπουργούς βρέθηκε το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Ασφάλειας και Προέλευσης, σε ελληνικό λιμάνι, για την εισαγωγή ινδικών προϊόντων στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Στο Κέντρο, σκοπός του οποίου θα είναι, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση της ασφάλειας και υγιεινής των ινδικών τροφίμων που εισάγονται στην Ελλάδα και την ΕΕ, η χώρα μας εξετάζει θετικά την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Στις συναντήσεις έγιναν συζητήσεις  και για επενδύσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σε τομείς, όπως οι υποδομές ύδρευσης και άρδευσης, τα τρόφιμα και ιδιαίτερα οι εξαγωγές ακτινιδίων, πορτοκαλιών και μήλων στην ινδική αγορά και τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Όπως επισήμανε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, η Ελλάδα και η Ινδία έχουν κοινές αξίες και ενδιαφέροντα και αυτό αποτελεί ισχυρή βάση για την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων  στον τομέα της αγροδιατροφής, μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, παρέστη στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Τροφίμων και προϊόντων μεταποίησης World Food India στο Νέο Δελχί, τα οποία τελέσθηκαν από τον Ινδό Πρωθυπουργό, Narendra Modi. Στόχος της έκθεσης είναι να παράσχει ευκαιρίες τόσο για επενδύσεις όσο και για ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών στον τομέα της επεξεργασίας τροφίμων, σε κορυφαίες εταιρείες από όλο τον κόσμο.

Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον υπουργό Επεξεργασίας Τροφίμων,  Pashupati Kumar Paras στο Bharat Mandapam.

Η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη στην Ινδία πραγματοποιείται ως συνέχεια των συμφωνιών και συζητήσεων που έγιναν στην Αθήνα, κατά την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού, Narendra Modi  και του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας που υπέγραψε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.