Αιγάλεω: Έπεσαν σοβάδες σε αίθουσα δημοτικού σχολείου – Θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5-6 παιδιά, λέει γονέας στην ΕΡΤ


Ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητών του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω ύστερα από περιστατικό πτώσης σοβάδων οροφής σε σχολική αίθουσα, χθες Τρίτη 14/11, λίγο πριν την λήξη του σχολικού ωραρίου.

Ευτυχώς από την πτώση της οροφής κανείς δεν τραυματίστηκε, καθώς τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός είχαν βγει από την αίθουσα. “Οι σοβάδες έπεσαν στα θρανία των παιδιών, στις δύο σειρές, και στη θέση του εκπαιδευτικού. Δηλαδή θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5 με 6 παιδιά” τόνισε στην ΕΡΤ μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Πτώση σοβάδων και μέρους του ταβανιού είχε σημειωθεί και σε άλλη σχολική αίθουσα (μουσικής) του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω πέρσι. “Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό. Στις 15 Νοεμβρίου του 2022, στο ίδιο σχολείο, στον ίδιο όροφο, στην αίθουσα μουσικής, είχε πέσει σοβάς. Ήρθε ο Δήμος, έκανε μια αυτοψία, σφραγίστηκε η αίθουσα και δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια” τόνισε το μέλος του Συλλόγου Γονέων.

Το 19ο δημοτικό σχολείο θεωρείται το δεύτερο πιο σύγχρονο κτηριακά σχολείο στο Αιγάλεω.

“Ως πότε η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι τοίχοι και τα ταβάνια στα κεφάλια των παιδιών μας; Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους;” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω.

“Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης. Τα εποπτεύοντα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οφείλουν να διερευνήσουν τα περιστατικά αμέσως, όπως επίσης και η Δικαιοσύνη” αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.