Η «βουτιά» στα κέρδη της BP συμπαρασύρει τη μετοχή και σοκάρει τις αγορές


Κατακόρυφη πτώση κερδών σε ετήσια βάση ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο ο πετρελαϊκός κολοσσός BP, τα οποία υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο βρετανικός ενεργειακός γίγαντας κατέγραψε κέρδη ύψους 3,293 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο έναντι 8,15 δισ. δολ. κατά την ίδια περίοδο του 2022 (όταν συνολικά οι εταιρείες του κλάδου είχαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται), αλλά αυξημένα σε σύγκριση με τα κέρδη 2,95 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του έτους.


Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα κέρδη θα έφταναν στα 4,059 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο σύμφωνα με την LSEG.

Η μετοχή της BP υποχώρησε κατά 4% τις προσυνεδριακές ώρες.

Η άνοδος των κερδών σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ήταν αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και των υψηλότερων περιθωρίων διύλισης, σε συνδυασμό με ένα «πολύ ισχυρό αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης πετρελαίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Αυτά, τα δεδομένα αντισταθμίστηκαν ως έναν βαθμό από ένα αδύναμο αποτέλεσμα μάρκετινγκ και εμπορίας.


Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ήταν 3,603 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 4,314 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Ο ταμειακές ροές ήταν υψηλότερες τόσο σε τριμηνιαία όσο και σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 8,747 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η BP ανακοίνωσε επίσης μια εξαγορά ιδίων μετοχών ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από την έκδοση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου.

Στα επιμέρους αποτελέσματα, οι απώλειες διατρέχουν όλα τα τμήματα δραστηριότητας της εταιρείας, σύμφωνα με τον Biraj Borkhataria, αναπληρωτή διευθυντή ευρωπαϊκής έρευνας στις RBC Capital Markets.
Όσον αφορά τις προοπτικές, η BP ανακοίνωσε ότι αναμένει περιορισμούς παραγωγής από μέλη του ΟΠΕΚ+. Προβλέπει επίσης ότι τα περιθώρια διύλισης της βιομηχανίας θα είναι «σημαντικά χαμηλότερα» το τέταρτο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αντιμετώπισε αναταράξεις τον Σεπτέμβριο από την ξαφνική αναχώρηση του CEO Μπέρναρντ Λούνι.

Η θέση καλύπτεται προσωρινά από τον CFO Murray Auchincloss.

Οι προκλήσεις της ηγεσίας, ωστόσο, δεν έχουν μειώσει την τιμή της μετοχής της BP, η οποία κέρδισε 15,8% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου και αυξήθηκε σχεδόν 12% φέτος μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.