Έγγραφο του Ισραήλ αποκαλύπτει στο σχέδιο: «Μόνιμη εκδίωξη των Παλαιστινίων στο Σινά»


Το ισραηλινό σχέδιο για εκδίωξη των Παλαιστινίων και από τη Λωρίδα της Γάζας αποκαλύπτεται από έγγραφο που δημοσιοποίησαν ,αφού το επαλήθευσαν τα Wikileaks. Το σχέδιο προβλέπει μόνιμη εκδίωξη των Παλαιστινίων από την Γάζα και «μεταφορά» τους στην Αίγυπτο, στο βόρειο Σινά! Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι έχει απορρίψει αυτές τις σκέψεις.
Το έγγραφο με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου προέρχεται από το ισραηλινό υπουργείο Πληροφοριών και επί της ουσίας επαναλαμβάνει την πρόταση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν.
Το συμβουλευτικό έγγραφο προβλέπει μια διαδικασία τριών σταδίων, που περιλαμβάνει τη δημιουργία σκηνικών πόλεων στο Σινά και το άνοιγμα του ανθρωπιστικού διαδρόμου, ακολουθούμενη από την κατασκευή πόλεων στο βόρειο Σινά από τις οποίες δεν θα υπήρχε επιστροφή στην Γάζα.

Η οδηγία του Υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ για την τύποις απέλαση περιγράφει τα τέσσερα στάδια:
1. Έκκληση προς τους Παλαιστίνιους πολίτες να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα και να επιτρέψουν χερσαίες επιχειρήσεις.
2. Διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις από τη βόρεια προς τη νότια Γάζα.
3. Αφήνοντας ανοιχτές διαδρομές μέσω της Ράφα.
4. Δημιουργία «πόλεων με σκηνές» στο βόρειο Σινά και κατασκευή πόλεων για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην Αίγυπτο.
Λίγο πριν διαρρεύσει το έγγραφο, τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όσο και της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι διέψευσαν κάθε ενδεχόμενο Παλαιστίνιοι πρόσφυγες να εγκατασταθούν στην Αίγυπτο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.