Επιστολή βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να απαιτήσει από την Τουρκία να ενεργήσει κατά της ΧαμάςΕπιστολή βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να απαιτήσει από την Τουρκία να ενεργήσει κατά της Χαμάς

Mεγάλη κινητικότητα και ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Κογκρέσο λόγω της στάσης της Τουρκίας στο θέμα της Χαμάς. 

Πριν από λίγο, βουλευτές και από τα δύο κόμματα έστειλαν -με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανου Κρις Παπας- επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλινκεν με την οποία του ζητούν να αναλάβει αποφασιστική δράση προκειμένου να καταστεί η Τουρκία υπεύθυνη για τον ρόλο της στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων της Χαμάς, αμέσως και χωρίς αστερίσκους.

“Η υποστήριξη της Τουρκίας στη Χαμάς” λένε είναι ένα θέμα που δεν έχει λάβει την δέουσα προσοχή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και προσθέτουν πως για πάνω από μια δεκαετία, ο Ερντογάν έχει κάνει την Τουρκία καταφύγιο για την τρομοκρατική οργάνωση σε τέτοιο βαθμό που οι αναλυτές την περιγράφουν ως «τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση της Χαμάς μετά τη Γάζα».

Στην επιστολή γίνεται λεπτομερής αναφορά στα στελέχη της Χαμάς που δρουν στην Τουρκία, στις επιθέσεις που έχουν οργανωθεί, χρηματοδοτηθεί η διευκολυνθεί από εκεί και στην χορήγηση υπηκοότητας και διαβατηρίων από την τουρκική κυβέρνηση στα μέλη της.

Οι βουλευτές ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να απαιτήσει από την τουρκική κυβέρνηση:

Να χαρακτηρίσει επίσημα τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση.
Να κλείσει το γραφείο της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη
Να ανακαλέσει την τουρκική υπηκοότητα και να κατασχέσει τα τουρκικά διαβατήρια από αξιωματούχους της Χαμάς στην Τουρκία·
Να απελάσει αξιωματούχους της Χαμάς από τη χώρα και να απαγορεύσει την επανείσοδο τους.
Να διερευνήσει εάν τυχόν τουρκικές τράπεζες εμπλέκονται στη χρηματοδότηση της Χαμάς, και να ερευνήσει εάν Τούρκοι αξιωματούχοι συμμετείχαν στην πρόσφατη επίθεση της Χαμάς.
Την επιστολή στηρίζουν η ελληνοαμερικανική οργάνωση HALC, μια από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψης στην Ουάσιγκτον το FDD (Foundation for Defense of Democracies) και το Middle East Forum.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.