Τουρκικά ΜΜΕ: Καταγγελίες για παρενόχληση Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο


Ευρεία δημοσιότητα δίνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στους ισχυρισμούς περί παρενόχλησης Τούρκων ψαράδων από την Ελληνική Ακτοφυλακή στο Αιγαίο. Το επεισόδιο φέρεται σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες να έγινε στα ανοιχτά του Αϊδινίου, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Hurriyet σημειώνεται ότι οι καταγγέλλοντες Τούρκοι ψαράδες είχαν παρασυρθεί από το θαλάσσιο ρεύμα όταν η Ελληνική Ακτοφυλακή τους καταδίωξε και το επεισόδιο συνεχίστηκε με άσκηση βίας από την ελληνική πλευρά.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Έλληνες στρατιώτες παρενοχλούν Τούρκους ψαράδες με σιδερένιες ράβδους στο Αιγαίο Πέλαγος» και σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η Ελληνική Ακτοφυλακή επιτέθηκε και παρενόχλησε με σιδερένια ράβδο δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη που παρασύρονταν από το ρεύμα ενώ ψάρευαν στο Αιγαίο Πέλαγος ανοιχτά του Κούσαντασι στο Αϊδίνι. Το ελληνικό σκάφος, το οποίο στη συνέχεια εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, απομακρύνθηκε από την περιοχή από την τουρκική ακτοφυλακή.

Η Milliyet, που ανήκει στον ίδιο εκδοτικό όμιλο, προβάλλει επίσης σχετικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Θερμές στιγμές στο Αιγαίο! Έλληνες στρατιώτες επιτέθηκαν σε Τούρκους ψαράδες με σιδερένιους λοστούς».

Η αγγλόφωνη φιλοκυβερνητική Daily Sabah, με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της υπό τον τίτλο «Η Ελληνική ακτοφυλακή παρενοχλεί Τούρκους αλιείς στα νερά του Αιγαίου», καταγράφει τους ίδιους ισχυρισμούς των Τούρκων ψαράδων. Στη συνέχεια σχολιάζει ότι πρόκειται για «συνήθη πρακτική των ελληνικών Αρχών», αναφέρεται σε «ανάλογο περιστατικό» τον Φεβρουάριο (2023) και συνδέει την φερόμενη παρενόχληση των ψαράδων με τις καταγγελίες περί «βίαιων επαναπροωθήσεων» παράνομων μεταναστών από τις ελληνικές Αρχές στο Αιγαίο

«Ελληνικός εκφοβισμός Τούρκων ψαράδων» είναι ο τίτλος της επίσης φιλοκυβερνητικής Aksam. «Οι Τούρκοι ψαράδες, που τους ζήτησαν να απομακρυνθούν από την περιοχή οι Έλληνες χτυπώντας τις βάρκες με ξύλα στα χέρια, δεν έκαναν πίσω. Βλέποντας τις ομάδες της Τουρκικής ακτοφυλακής να έρχονται στο σημείο μετά από αναφορά, οι Έλληνες νταήδες τράπηκαν σε φυγή. Τους κηνύγησαν μέχρι τα ελληνικά σύνορα» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Η ισλαμιστική Milat, τέλος, γράφει στον τίτλο της ότι «σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής τράπηκε σε φυγή βλέποντας Τούρκο στρατιώτη».

Το θέμα ανέδειξε αρχικά το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων IHA και έδωσαν συνέχεια τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.