Απλήρωτοι οι δασεργάτες για τις πυρκαγιές του 2022 και του 2023 στην Δαδιά στον Έβρο.."".Έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2006""


 


 Έχουν «βυθιστεί» στην απελπισία οι δασεργάτες στη Δαδιά καθώς παραμένουν για δεύτερη χρονιά απλήρωτοι ενώ έδιναν μέρα – νύχτα μάχη με τις φλόγες τόσο το 2022 όσο και το 2023.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην κάμερα του Alpha, το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει να τους πληρώσει εδώ και αρκετό καιρό και όλα τα έξοδα στις πυρκαγιές που σημάδεψαν τα καλοκαίρια των δύο τελευταίων ετών… ήταν από την τσέπη τους.

Το μόνο που έχουν να πουν είναι: «Περιμέναμε, περιμέναμε, περιμέναμε».

Ο πρόεδρος Συνεταιρισμού Δαδιάς, Βαγγέλης Μπινέκης λέει ότι: «Δεν τα έχουμε πληρωθεί ούτε αυτά τα μεροκάματα του 2023, μπορεί να έχουμε 30 μεροκάματα 40 δηλαδή όλοι οι συνέταιροι μαζί. Τα ξύλα που κάηκαν το 2022 και το 2023 είναι γύρω στα 200.000 για τον συνεταιρισμό της Δαδιάς»

Δυστυχώς εκτός από το θέμα των πληρωμών υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με τη στελέχωση των δασικών υπηρεσιών, οι οποίες είναι αποδεκατισμένες εδώ και χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι περιμένουν από το 2019 να προχωρήσουν οι προσλήψεις που είχαν ανακοινωθεί.

Αποκαρδιωτικό είναι το γεγονός ότι έχει να προσληφθεί άτομο στη δασική υπηρεσία του Έβρου από το 2006 με τον νεότερο υπάλληλο να ξεπερνάει τα 50 έτη, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δασών Έβρου.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.