Σε απόγνωση οι αγρότες, οι οποίοι για ακόμη μία φορά βλέπουν τις καλλιέργειες τους να χάνονται!! Η κακοκαιρία Daniel «τσάκισε» ελαιόδεντρα και οπωρώνες

Εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν για μία ακόμη φορά αγροτικές καλλιέργειες από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» σε Μαγνησία,  Φθιώτιδα, Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στις ελαιοκαλλιέργειες, όπου οι αγρότες είδαν τα δέντρα να …ραβδίζονται από τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, παραμένοντας άγνωστο ακόμα το μέγεθος της ζημιάς που θα αφήσουν πίσω τους.

Πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι χαλαζοπτώσεις τσάκισαν τις ελιές σε Ηλεία και Μαγνησία, καθώς και τα καλαμπόκια και τα βαμβάκια στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά και τους σε Μαγνησία, Φθιώτιδα και Πελοπόννησο.

Οι αγρότες κάνουν λόγο για τελειωτικό χτύπημα που δέχθηκαν οι καλλιέργειές τους, καθώς έπεσαν όσες ελιές είχαν απομείνει στα δέντρα, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της ακαρπίας.
Στην Ηλεία

Στην Ηλεία το χαλάζι έπληξε καλλιέργειες στα χωριά Λούβρον, Υψηλόν και Βασιλάκι. Ζημιές έχουν υποστεί όπως αναφέρουν και οι αγρότες και οι σταφίδες που δεν έχουν ακόμα τρυγηθεί σε κλίματα σε περιοχές των Δήμων Πύργου και Ήλιδας, κυρίως από το χαλάζι.

Επίσης, ζημιές έχουν υποστεί και άλλες καλλιέργειες όπως καλαμποκιού. Σύμφωνα με το Ηλεία Live, όπως τονίζουν αγρότες από χωριά της Ηλείας, το πλήγμα είναι μεγάλο και έρχεται να «προστεθεί» σε πρόσφατες ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες που επίσης είχαν υποστεί από χαλάζι πριν από λίγες ημέρες, σε περιοχές της Ωλένης, καθώς και σε χωριά του Δήμου Πύργου, όπως και σε ορεινές περιοχές του Δήμου Ήλιδας.

Την  άμεση κινητοποίηση των γεωπόνων του ΕΛΓΑ προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταγραφές σε ελαιοκαλλιέργειες από την σφοδρή χαλαζόπτωση κυρίως σε δημοτικά διαμερίσματα στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ο οποίος επισήμανε το μέγεθος των καταστροφών.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.