Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Νετανιάχου!!""Η ηφιλία ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ δεν ήταν ποτέ πιο δυνατή""


 


 Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά την τελετή υποδοχής του δεύτερου στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία αναφέρθηκαν στα οφέλη της διμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τη βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ στην κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών στη Λεμεσό, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο εδώ και πέντε χρόνια και η δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πριν από έξι μήνες, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτό είναι «μια ξεκάθαρη ένδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στη σχέση μας, τη στρατηγική συνεργασία δύο δημοκρατιών της Ανατολικής Μεσογείου που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο».

Σημείωσε ότι αναμένει στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα προκύψουν κι άλλα, ειδικά στην ενέργεια. «Χάρηκα που άκουσα τα σχόλιά σου πριν την αναχώρησή σου για την Κύπρο και προσδοκώ στις συζητήσεις μας και φυσικά, αύριο, με τον (πρωθυπουργό της Ελλάδας) Κυριάκο (Μητσοτάκη), στην τριμερή», είπε, σημειώνοντας ότι αυτή θα είναι η ένατη τριμερής συνάντηση, από όταν ξεκινήσαν πριν 8 χρόνια.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, λέγοντας ότι η φιλία ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ δεν ήταν ποτέ πιο δυνατή και γίνεται ακόμα πιο δυνατή με τον καιρό.

Σημείωσε: «Από τότε που ξεκινήσαμε αυτή τη σχέση, την τριμερή συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου, έχουμε τόσα πολλά οφέλη και αναμένουμε άλλα τόσα», αναφέροντας, ενδεικτικά, τους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων, του εμπορίου ψηλής τεχνολογίας, της ασφάλειας και άλλα, ενώ αναφέρθηκε και στην τριμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για συνεργασία.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.