Μετά τους Τρικαλινούς κατέθεσαν μήνυση και οι Λαρισαίοι για τις φονικές πλημμύρες


 


 Η οργή των κατοίκων της Θεσσαλίας «ξεχειλίζει» και αναζητούν ποινικές ευθύνες για το κακό που επέτρεψαν κράτος και δήμοι να τους συμβεί.

Κατατέθηκε στα δικαστήρια η πρώτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου από πληγέντες, η οποία όμως ουσιαστικά στρέφεται κατά του δήμου Λαρίσης, καθώς θεωρούν πως εξαιτίας του έχασαν όλο τους το βιός μετά την κακοκαιρία «Daniel».

Πάντως, το σίγουρο είναι πως δεν αποδέχονται τα όσα υποστηρίζει κυβέρνηση περί «κλιματικής αλλαγής» και θεωρούν πως οι ευθύνες έχουν «ονοματεπώνυμο».

Όπως υπογραμμίζουν, η δυσλειτουργία του αποχετευτικού συστήματος της ΔΕΥΑ Λάρισας, η μη λειτουργία των αντλιοστασίων για την απομάκρυνση υδάτων και το γεγονός ότι δεν έκλεισαν τα θυροφράγματα απομόνωσης ή διακοπής νερού, οδήγησαν σε μεγάλες καταστροφές, σημειώνοντας ότι αυτό έγινε είτε λόγω δυσλειτουργίας είτε λόγω εγκληματικής αμέλειας.

Η μήνυση μπορεί να είναι κατά παντός υπευθύνου, αλλά ουσιαστικά ζητούν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες του δημάρχου κ.Καλογιαννη ως προέδρου της ΔΕΥΑΛ, καθώς και υπολοίπων μελών.

Πρόκειται για μια νέα διάσταση για την οποία διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι στον Άγιο Θωμά που πλημμύρισε ολοσχερώς, καθώς ενώ όλοι θεωρούσαν πως η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση του Πηνειού, αυτοί τόνιζαν και σε δηλώσεις τους στην τηλεόραση χαρακτηριστικά πως οι αρμόδιοι του Δήμου δεν «έκλεισαν» ποτέ την πόρτα από το αντλιοστάσιο με τραγικές συνέπειες.

Όπως τονίζουν πέρα από την οικονομική καταστροφή και την ψυχική εξόντωσή τους, οι άνθρωποι φοβούνται για τις μολυσματικές ασθένειες που έχουν αρχίσει να μεταδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται μαζικές μηνύσεις και από άλλους πληγέντες.

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί και η προ ημερών καταγγελία που έκαναν οι κάτοικοι της Φαρκαδόνας Τρικάλων, σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel και στις ενέργειες που οδήγησαν στην καταστροφή που είδαμε.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι αναφέρουν ότι άγνωστοι έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τους 30 κατοίκους, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση, είχε οδυνηρές συνέπειες για το χωριό τους, το οποίο πλέον είναι ένα απέραντο ποτάμι.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.