Ο Υπουργός Οικονομίας Κ Χατζηδάκης καταθέτει νομοσχέδιο για την επέκταση μηχανημάτων POS τον περιορισμό των μετρητών κα ταυτόχρονα επιβολή αυστηρών προστίμων!!


Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο προβλέπει την επέκταση των POS και κίνητρα για ηλεκτρονικές αποδείξεις. Αυξημένα πρόστιμα στους παραβάτες
Με την περιστολή της φοροδιαφυγής να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει αρχίσει να σχεδιάζει τα μέτρα που θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί το φθινόπωρο στη Βουλή.

Στις παρεμβάσεις που εξετάζονται για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία υπολογίζεται σε 8-10 δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Oμηρος Τσάπαλος, περιλαμβάνονται:

Υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή ενοικίων.
Μείωση της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές κάτω από τα 500 ευρώ.
Πληρωμές σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών, αποκλειστικά μέσω POS.
Αύξηση των προστίμων και κυρώσεων για όσους δεν κόβουν αποδείξεις με αναμόρφωση του ποινολογίου που ισχύει σήμερα.
Αναμόρφωση κινήτρων για ηλεκτρονικές αποδείξεις. Μετά την αποτυχία του μέτρου της έκπτωσης φόρου έως 2.200 ευρώ με αποδείξεις από 20 κατηγορίες επαγγελματιών στη μάχη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, επανεξετάζονται από μηδενική βάση τα κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Θα δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κινήτρων για τις αποδείξεις, το οποίο θα είναι πιο ελκυστικό για τους φορολογουμένους ώστε να μην επιλέγουν να πληρώνουν με μετρητά. «Προκειμένου ο πολίτης να αποφύγει το να μπει στον πειρασμό να πληρώσει με μετρητά, άρα να κάνει μια συναλλαγή που μπορεί να είναι και φθηνότερη χωρίς να κοπεί το νόμιμο παραστατικό, θα πρέπει να του δώσεις και κάποιο κίνητρο παραπάνω. Η στόχευσή μας όμως είναι ο πολίτης να έχει κάποιο κέρδος από το αν ζητήσει την απόδειξη – κέρδος ή στην πηγή κατά τη συναλλαγή ή κατά τη φορολόγησή του. Αυτά όλα θα αποκαλυφθούν και θα ξεδιπλωθούν σταδιακά» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

 
«Περιορίζοντας τη φοροδιαφυγή, τα  χρήματα που θα προκύψουν ως επιπλέον κέρδος, θα τα διοχετεύσουμε στο να ασκήσουμε και κοινωνική πολιτική για τους ευάλωτους, αλλά και να μειώσουμε σταδιακά και τα φορολογικά βάρη, δεν πρόκειται δηλαδή αυτά τα χρήματα που θα βρούμε από τη φοροδιαφυγή να τα βάλουμε σε έναν τραπεζικό λογαριασμό και να τα κοιτάμε. Θέλουμε να τα αβγατίσουμε με απλά λόγια» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΟΥ  ΑΥΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ  ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ,,,
 Ο Κ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ,,,ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ!!!

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.