Πράσινος κομήτης πλησιάζει τη Γη και θα είναι ορατός με γυμνό μάτι τον Σεπτέμβρη


Πράσινος κομήτης πλησιάζει τη Γη και θα είναι ορατός με γυμνό μάτι τον Σεπτέμβρη

 Οι αστρονόμοι εντόπισαν κομήτη με πράσινη ουρά, τον κομήτη Nishimura, ο οποίος θα φαίνεται με γυμνό μάτι από τη Γη στις αρχές έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Γνωστός και ως Comet C/2023 P1, το κοσμικό αντικείμενο θα μπορούσε να είναι πιο εύκολα ορατό από τις 7 Σεπτεμβρίου και θα φτάσει στη μέγιστη φωτεινότητά του στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν θα απέχει 78 εκατομμύρια μίλια από τη Γη.

Ο κομήτης, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον Ιάπωνα αστρονόμο Hideo Nishimura, έχει επί του παρόντος μια πράσινη ουρά και κερδίζει σε ένταση καθώς κατευθύνεται προς τον ήλιο, ανέφερε η NASA.

Αυτό είναι ένα κρίσιμο στάδιο. Ο ήλιος μπορεί να κάνει τους κομήτες πιο φωτεινούς ελευθερώνοντας περισσότερο αέριο στην ουρά τους. Αλλά μπορεί επίσης να τα διαλύσει πριν φτάσουν στη Γη.

Ωστόσο, η NASA είναι αισιόδοξη . “Θα γίνει ο κομήτης Nishimura ορατός με γυμνό μάτι; Δεδομένης της απρόβλεπτης ικανότητας των κομητών, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται σαν ένα καλό στοίχημα”, ανέφερε η NASA σε μια ανάρτηση στο blog.

Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι ενθαρρύνονται να βγάλουν τα τηλεσκόπια τους για να εντοπίσουν τον κομήτη σε περίπτωση που διαλυθεί τις επόμενες ημέρες, προτείνει η εφαρμογή παρακολούθησης κομητών SpaceWalk στο ιστολόγιό της.

Για εμάς τους υπόλοιπους, αξίζει να στρέψουμε την προσοχή μας στους ουρανούς από τις αρχές Σεπτεμβρίου τις ώρες πριν τα ξημερώματα. Ο κομήτης είναι σχεδόν ευθυγραμμισμένος με τον ήλιο, επομένως η καλύτερη πιθανότητα να τον δούμε είναι ακριβώς πριν ανατείλει το αστέρι μας.

Κάποιοι έχουν προτείνει ότι η τροχιά του κομήτη φαίνεται υπερβολική, που σημαίνει ότι θα είχε «πάρα πολλή ενέργεια για να παραμείνει μέσα στο ηλιακό σύστημα».

Αυτό θα σήμαινε ότι ο κομήτης έχει προέλθει από το διαστρικό διάστημα και απλώς επισκέπτεται το ηλιακό μας σύστημα προτού κατευθυνθεί για πάντα στο διάστημα.

«Ο κομήτης θα μας επισκεφτεί μόνο μία φορά, με τον ήλιο να λειτουργεί ως βαρυτική σφεντόνα, στέλνοντας τον κομήτη να εκτιναχθεί έξω από το ηλιακό σύστημα μετά την πτήση του», ανέφερε το spaceweather. com.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η υπερβολική τροχιά, ο κομήτης Νισιμούρα θα ενταχθεί σε μια πολύ σύντομη λίστα διαστρικών αντικειμένων που έχουν επισκεφθεί το ηλιακό σύστημα.

Αυτό περιλαμβάνει το Oumuamua , έναν περίεργο διαστημικό βράχο που κινήθηκε γύρω από το διάστημα με έναν τρόπο που αρχικά μπέρδεψε τους επιστήμονες και έκανε κάποιους να εικάσουν εσφαλμένα ότι θα μπορούσε να ήταν ένα εξωγήινο πλοίο.

Άλλοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι ο κομήτης προέρχεται από την πηγή πολλών άλλων κομητών, το σύννεφο Oort κοντά στις εξωτερικές περιοχές του ηλιακού μας συστήματος, ανέφερε το Forbes.

Αυτό θα σήμαινε τότε ότι ο κομήτης βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη τροχιά γύρω από τον ήλιο και θα μπορούσε να μας επισκεφτεί ξανά, αν και πιθανότατα όχι για εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια.

el.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.