Πολάκης για σκάνδαλο εμπορίας βρεφών: Γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου και με ποιων την ευθύνη-κάλυψη;Στο πλαίσιο εποπτικού ελέγχου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, έγινε αυτοψία το 2020 στο επίμαχο Κέντρο γονιμότητας των Χανίων και διαπιστώθηκαν παραβάσεις, καθώς αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του για έξι μήνες και η επιβολή χρηματικού προστίμου, μειοψηφούντος ενός μέλους της Επιτροπής ελέγχου, του κυρίου Νίκου Βραχνή, όπως αναφέρει ο Παύλος Πολάκης σε παρέμβασή του με αφορμή το σκάνδαλο εμπορίας βρεφών που συγκλονίζει όλη τη χώρα.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, «αντιδρώντας άμεσα, το επιτελικό κράτος με την γνωστή λειτουργία του, αλλάζει και τροποποιεί το Νόμο σχετικά με την τοποθέτηση και τον αριθμό μελών του Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση της η πρόεδρος του Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής. Πράγματι, τον Οκτώβριο του 2020 απομακρύνεται η Πρόεδρος κυρία Καλανταρίδου και τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής Αρχής και ορίζεται νέος πρόεδρος ο κύριος Νίκος Βραχνής».

Ο Π. Πολάκης με βάση τα παραπάνω διατυπώνει τα ακόλουθα κρίσιμο ερωτήματα:

-Γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου και με ποιων την ευθύνη-κάλυψη;

-Ο τότε Υπουργός Υγείας, κύριος Κικίλιας και ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός κύριος Κονταζαμάνης, ήταν ενήμεροι σχετικά με το θέμα;

-Τα προβλήματα λειτουργίας που είχε εντοπίσει η Εποπτική Επιτροπή Ελέγχου διαπιστώθηκε ότι λύθηκαν με νέα αυτοψία και έλεγχο ώστε να δοθεί η ανανέωση της άδειας;

Η ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη
Αυτές τις μέρες τα Χανιά, αλλά και ολόκληρο το Πανελλήνιο, συγκλονίζονται από το μεγάλο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για την παράνομη δράση της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που έχει έδρα τα Χανιά και για το οποίο έχουν ήδη γίνει 9 συλλήψεις εμπλεκομένων.

Είναι θλιβερές και ασύλληπτες οι συνέπειες τέτοιων εγκληματικών πράξεων ενώ ταυτόχρονα γεννούν και δεκάδες ερωτήματα, όχι μόνο σχετικά με τους συλληφθέντες, αλλά και για την στάση κρατικών λειτουργών και υπηρεσιών για την οποία σειρά ενδείξεων οδηγούν σε σκέψεις πως παρείχαν ασυλία και κάλυψη στο συγκεκριμένο κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα :

Στο πλαίσιο εποπτικού ελέγχου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, γίνεται αυτοψία το 2020 στο συγκεκριμένο Κέντρο γονιμότητας και προφανώς διαπιστώνονται παραβάσεις, αφού αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του για έξι μήνες και η επιβολή χρηματικού προστίμου, μειοψηφούντος ενός μέλους της Επιτροπής ελέγχου, του κυρίου Νίκου Βραχνή. Η απόφαση αυτή υπογράφεται από την τότε Πρόεδρο της Αρχής, καθηγήτριας κ. Σοφίας Καλανταρίδου και δημοσιεύεται στο Φ.Ε.Κ.3679 /3 Σεπτεμβρίου 2020.

Αντιδρώντας άμεσα, το επιτελικό κράτος με την γνωστή λειτουργία του, αλλάζει και τροποποιεί το Νόμο σχετικά με την τοποθέτηση και τον αριθμό μελών του Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση της η πρόεδρος του Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής.

Πράγματι, τον Οκτώβριο του 2020 απομακρύνεται η Πρόεδρος κυρία Καλανταρίδου και τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής Αρχής και ορίζεται νέος πρόεδρος ο κύριος Νίκος Βραχνής.

Η Αρχή, όμως, μένει ακέφαλη επί μήνες καθώς το σχετικό ΦΕΚ δεν εκδίδεται γιατί όπως αποκαλύπτει ο Τομέας Διαφάνειας, του οποίου ήμουν επικεφαλής, η τοποθέτηση του κυρίου Βραχνή είναι παράνομη καθώς έχει χάσει την Έδρα του στο Πανεπιστήμιο από το 2019.

Στις 12 Μαρτίου 2021, συζητείται στην Βουλή επίκαιρη ερώτηση που είχα καταθέσει, σχετικά με το θέμα του κυρίου Βραχνή και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την μη τοποθέτηση Διοίκησης στην Εθνική Αρχή.

Ακόμα, όμως, και όταν γίνεται η τοποθέτηση της νέας Διοίκησης με επικεφαλής τον κύριο Βραχνή ουδέποτε εφαρμόστηκε η ειλημμένη απόφαση για την εξάμηνη αναστολή λειτουργίας του Μεσογειακού Κέντρου. Αντίθετα, με την υπογραφή του δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 4967/22 Σεπτεμβρίου 2022 η ανανέωση της άδειας λειτουργίας του για τρία χρόνια.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτουν αυτονόητα τα παρακάτω ερωτήματα:
-Γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου και με ποιων την ευθύνη-κάλυψη;

-Ο τότε Υπουργός Υγείας, κύριος Κικίλιας και ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός κύριος Κονταζαμάνης, ήταν ενήμεροι σχετικά με το θέμα;

-Τα προβλήματα λειτουργίας που είχε εντοπίσει η Εποπτική Επιτροπή Ελέγχου διαπιστώθηκε ότι λύθηκαν με νέα αυτοψία και έλεγχο ώστε να δοθεί η ανανέωση της άδειας?

Τα ερωτήματα είναι αμιγώς πολιτικά και περιμένω άμεσες πολιτικές απαντήσεις.
Στην κατεύθυνση αυτή, θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που μου παρέχει ο θεσμικός μου ρόλος.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.