Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα – Φέρεται να ήταν μέλος οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά


 


  Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ

Εξαρθρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες. Ένα από αυτά ήταν αστυνομικός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πρόκειται κυρίως για ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ένα πιστόλι.

Συνελήφθησαν εφτά μέλη της οργάνωσης, ανάμεσα τους και ο αστυνομικός, ενώ ένα ακόμα μέλος αναζητείται. Σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης των νομοθεσιών περί ναρκωτικών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται έξι άτομα ακόμα τα οποία δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.
Αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ο αστυνομικός

Όσον αφορά τη δράση τους, τα δύο αρχηγικά μέλη, από τους οποίους ο ένας ήταν ο αστυνομικός, εισήγαγαν τα ναρκωτικά από την Ισπανία με ταχυδρομικά δέματα χωρίς στοιχεία παραλήπτη. Άλλα δύο μέλη παραλάμβαναν τα δέματα, ενώ οι αρχηγοί με δύο άλλους πουλούσαν τις ουσίες.

Η οργάνωση αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικός που υποδυόταν τον υπάλληλο εταιρίας ταχυμεταφορών παρέδωσε δέμα με κατεργασμένη κάναβη σε μέλος.

Τα μέλη της οργάνωσης, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2023, έχουν στείλει και παραλάβει στην κατοχή τους οχτώ δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τον αστυνομικό που συνελήφθη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τίθεται σε διαθεσιμότητα από την επομένη λήξης της κατάστασης διαθεσιμότητας, στην οποία έχει ήδη τεθεί για άλλα ποινικά αδικήματα.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.