Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στον Έβρο – Εκκενώνονται τρεις περιοχές

 

 

 Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Έβρο. Το τελευταίο μήνυμα 112 για εκκένωση εστάλη στις 17:51 για τις περιοχές Ατάρνη και Πλάκα και νωρίτερα, στις 16:30, οι κάτοικοι έλαβαν ειδοποίηση για εκκένωση του χωριού Αύρα.

Στο τελευταίο 112 αναφέρονται τα εξής: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Ατάρνη και Πλάκα απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη»

    ⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

    🆘 Εάν βρίσκεστε στις περιοχές #Ατάρνη & #Πλάκα απομακρυνθείτε προς #Αλεξανδρούπολη

    🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

    ‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

    ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

    — 112 Greece (@112Greece) August 26, 2023

Το προηγούμενο μήνυμα ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αύρα απομακρυνθείτε προς Κομοτηνή».

    ⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

    🆘 Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Αύρα απομακρυνθείτε προς #Κομοτηνή

    🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

    ‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

    ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

    — 112 Greece (@112Greece) August 26, 2023

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λεπτοκαρυά μετατοπίζονται οι δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβανομένων τριών προωθητήρων γαιών του στρατού κι ενός φορτωτή, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το βόρειο δασικό σύμπλεγμα. Οι φλόγες καίνε δρυοδάσος αλλά με το πύρινο μέτωπο να κινείται κόντρα στον αέρα. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα τελευταία ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών στον Έβρο με τα άλλα δύο να εντοπίζονται στη Δαδιά και τις Τρεις Βρύσες.

Στο τελευταίο μέτωπο, 30 υλοτόμοι με το προσωπικό του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά ώστε να μην περάσει προς το Καταφύγιο Άγριας Ζωής που υπάρχει εκεί.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.