Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ανοικτά των ακτών της Αλάσκας μεταξύ Ρωσσίας -Κίνας 


Δηλώνοντας ότι η κοινή άσκηση Ρωσίας - Κίνας δεν αποτελούσε «απειλή», οι ΗΠΑ παρακολούθησαν στενά την άσκηση με 4 αντιτορπιλικά και 1 αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας τύπου «P-8 Poseidon».
    

Η Βόρεια Διοίκηση των ΗΠΑ (NORTHCOM) ανακοίνωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα οργάνωσαν κοινή στρατιωτική περιπολία σε διεθνή ύδατα κοντά στην αμερικανική πολιτεία της Αλάσκας την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ), η NORTHCOM δήλωσε ότι η περιπολία της Κίνας και της Ρωσίας παρέμεινε σε διεθνή ύδατα και δεν θεωρήθηκε απειλή από τις ΗΠΑ.

Η NORTHCOM σημείωσε ότι εναέρια και ναυτικά στοιχεία υπό αμερικανική διοίκηση διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις για να διασφαλίσουν την άμυνα της περιοχής.

Η WSJ, επικαλούμενη Αμερικανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της περιπολίας σε διεθνή ύδατα κοντά στην Αλάσκα, ο στόλος των 11 πλοίων που ανήκαν στην Κίνα και τη Ρωσία παρακολουθούνταν στενά από 4 αμερικανικά αντιτορπιλικά και 1 αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας τύπου «P-8 Poseidon». Τα εν λόγω στοιχεία δεν επιβεβαιώθηκαν από τη NORTHCOM.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ανέφερε: «Σύμφωνα με το ετήσιο σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του κινεζικού και του ρωσικού στρατού, οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών πραγματοποίησαν πρόσφατα κοινές περιπολίες στον βόρειο και δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Η εν λόγω ενέργεια δεν είχε στόχο κανένα τρίτο μέρος».

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσης την κοινή περιπολία με την Κίνα και ανακοίνωσε ότι οι στόλοι των δύο χωρών πραγματοποίησαν ασκήσεις επικοινωνίας, προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρων σε περιοχές καταστρώματος και ανθυποβρυχιακές ασκήσεις.

Ο ναύαρχος Τζον Ακιλίνο, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων Ινδο-Ειρηνικού (INDO-PACOM), δήλωσε στο Φόρουμ Ασπεν για την Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, «(οι κοινές) ασκήσεις και επιχειρήσεις της Κίνας και της Ρωσίας έχουν αυξηθεί. Προβλέπω ότι η συνεργασία τους θα γίνει ισχυρότερη και αυτό είναι ανησυχητικό».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.