Ο Ηλίας Κασιδιάρης έθεσε υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων!!Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας
Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, Ηλίας Κασιδιάρης.

Μάλιστα, αν και φυλακισμένος, γνωστοποίησε την υποψηφιότητά του μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στην πλατφόρμα X, ισχυριζόμενος πως «τα δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν ότι η παράταξή του Ελεύθεροι Αθηναίοι περνάει στον δεύτερο γύρο».

Για του… Κασιδιάρη το «αληθές», επισυνάπτει και ένα link στο τέλος της ανάρτησης, που παραπέμπει σε δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι η υποψηφιότητα του ακροδεξιού φυλακισμένου συγκεντρώνει «διψήφια ποσοστά».

Η ανάρτηση Κασιδιάρη
«Κατατέθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για την Δημαρχία της Αθήνας.

»Με βάση όλα τα δημοσκοπικά δεδομένα η δημοτική παράταξη Ελεύθεροι Αθηναίοι περνάει στον β γύρο των εκλογών και διεκδικεί την διοίκηση της πρωτεύουσας.Κατατέθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για την Δημαρχία της Αθήνας. Με βάση όλα τα δημοσκοπικά δεδομένα η δημοτική παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ περνάει στον β γύρο των εκλογών και διεκδικεί την διοίκηση της πρωτεύουσας.… pic.twitter.com/EfE9sfJqHh

— Ηλίας Κασιδιάρης (@IliasKasidiaris) August 11, 2023

ΝΔ: «Θα τεθεί σε αργία εάν εκλεγεί o Κασιδιάρης»
Η πρόθεση του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας ήταν γνωστή εδώ και καιρό, ειδικά μάλιστα από όταν οι νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης μπλόκαραν τις υποψηφιότητές του για τις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Όταν γνωστοποιήθηκε πιο επίσημα η απόφαση Κασιδιάρη να θέσει υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο MEGA στις 28 Ιουλίου, ξεκαθάρισε πως «ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπάρχει νόμος που λέει ότι αν κάποιος είτε έχει εκλεγεί, είτε εκλεγεί και έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για οποιοδήποτε κακούργημα, κηρύσσεται έκπτωτος από τον επόπτη της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Δεν μπορεί να είναι κάποιος σε οποιαδήποτε αυτοδιοικητική θέση αν έχει καταδικαστεί. Θα κριθεί έκπτωτος», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Ποια είναι η διάταξη για την αργία
Άρθρο 236α ΝΟΜΟΣ 3852/2010 – ∆ιοικητικά μέτρα – Αργία

Όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 63 ΝΟΜΟΣ 4795/2021 με ισχύ την 17/04/2021 1. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της περ. γ’ της παρ. 1 του άρθρου 236 ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Επόπτης Ο.Τ.Α. οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας.

Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εφόσον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση.

Μεταγενέστερη άρση των περιοριστικών όρων ή της προσωρινής κράτησης, κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας, αίρει αυτοδικαίως την αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, αίρεται αυτοδικαίως η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Στην περίπτωση αυτήν καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από τον χρόνο έκδοσης της διαπιστωτικής σε βάρος του πράξης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.