«Αδειάζει» την κυβέρνηση και η Κομισιόν: «Στον Έβρο η μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της ΕΕ»! – Δείτε τους αριθμούς-σοκ


 

 


 Εκθέτει την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη η Κομισιόν, καθώς υποστηρίζει ότι είναι η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, είναι η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη φωτιά στην ΕΕ από το 2000, οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή δεδομένων από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τα θέματα διαχείρισης κρίσεων Balazs Ujvari, που έδωσε τα στοιχεία, ανέφερε ότι η Ευρώπη κινητοποίησε, στο πλαίσιο του μηχανισμού rescEU 11 πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, από έξι κράτη-μέλη.

Φέτος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το Κέντρο Συντονισμού Έκτακτων Αναγκών κινητοποίησε 1 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο, που σταθμεύουν σε 6 κράτη-μέλη. Επιπλέον, 6 ευρωπαϊκές χώρες συνέβαλαν με 6 επίγειες ομάδες δασοπυρόσβεσης, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

    Responding to the largest wildfires in EU history, we’ve activated a massive #rescEU operation in Greece.

    🛩️ 11 firefighting planes
    🚁 1 helicopter
    👩‍🚒 407 firefighters
    🚒 62 vehicles

    In addition, in response to this weekend’s explosion in Romania, 12 severe burn patients were… pic.twitter.com/dO0OW14r2x

    — European Commission (@EU_Commission) August 29, 2023

«Μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 810.000 στρέμματα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα. Αυτή η πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη στην ΕΕ από το 2000, όταν ξεκίνησε η καταγραφή δεδομένων από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS)»

Ειδικότερα, από τις 20 Αυγούστου, οπότε και η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ, για δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέπτυξε 11 πυροσβεστικά αεροπλάνα rescEU που σταθμεύουν σε Κροατία, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Σουηδία, 1 ελικόπτερο Blackhawk από την Τσεχία, 407 πυροσβέστες και 62 οχήματα από Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Γαλλία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβακία.

Να θυμίσουμε ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo απάντησε χθες στην κυβέρνηση, μετά την προσπάθειά της να υποτιμήσει το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσαν οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές και της αμφισβήτησης των επίσημων στοιχείων.

Μετά από τις δηλώσεις της υφυπουργού Μετανάστευσης, Σοφίας Βούλτεψη, ότι πρόκειται περί… «προπαγάνδας αριθμών», σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει τα δεδομένα της έρευνας, την ώρα που ουδείς στην κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την παραμικρή ευθύνη για το φιάσκο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δίνει αποστομωτική απάντηση.

Yπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αμφισβήτησε τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις που έδωσε ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λοιπόν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το πρώτο ερευνητικό κέντρο του κράτους, σημειώνει ότι εδώ και 181 χρόνια «θεραπεύει πλήθος επιστημονικών θεματικών» και παρακολουθεί μετρητικούς σταθμούς και δορυφορικά δεδομένα σε όλη τη χώρα.

«Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, σε μια εποχή ανοιχτών δεδομένων σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι υποχρέωση της Επιστήμης γενικότερα και των Εθνικών Ερευνητικών Κέντρων ειδικότερα, να ενημερώνουν την Κοινωνία και την Πολιτεία για τα αποτελέσματα των επιστημονικών δραστηριοτήτων τους αλλά και για τις φυσικές συνθήκες που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών. Αυτό πράττουμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη της επιστημονικής γνώσης και της επιστημονικής αλήθειας» τονίζουν στην απάντησή τους προς τα στελέχη της κυβέρνησης που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να καλύψουν τις ευθύνες τους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.