Η Ιταλία επιβάλλει έκτακτο φόρο στα υπερκέρδη των τραπεζών


Αιφνιδίασε τις αγορές η ιταλική κυβέρνηση, επιβάλλοντας έκτακτο φόρο στα "υπερκέρδη" των τραπεζών. Ο φόρος ενδέχεται να αποφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Η σχετική διάταξη ενσωματώθηκε σε ένα τεράστιο πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις από τις άδειες ταξί έως τις ξένες επενδύσεις.

Στο υπουργικό συμβούλιο συμφωνήθηκε ο πρόσθετος φόρος να επιβληθεί στο 40% των επιπλέον κερδών - ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ- που θα εμφανίσουν οι τράπεζες το 2023.

Με τα έσοδα από τον έκτακτο φόρο θα χρηματοδοτηθούν φορολογικές ελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.

Η απροσδόκητη κίνηση έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας νυχτερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Η ανακοίνωση έγινε από τον Σαλβίνι, ηγέτη του κόμματος της Λέγκας που συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.