Καίγονται δάση και 1,2 δις ευρώ! Πανάκριβα πληρώνει η χώρα την κατασβεση


Καίγονται δάση και 1,2 δις ευρώ! Πανάκριβα πληρώνει η χώρα την  κατασβεση  

Η αδυναμία ή η ανικανότητα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών κοστίζει πρώτα απ΄  όλα ανθρώπινες ζωές ,καταστροφή του φυσικού πλούτου της χώρας αλλά και  χρήμα. Η ανείπωτη καταστροφή επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για δασικές πυρκαγιές (EFFIS) – περισσότερα από 1.500.000 στρέμματα και αυτό συνεπάγεται ένα κόστος τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ.

Το νούμερο αυτό βασίζεται σε εκθέσεις ευρωπαϊκών οργανισμών, στις οποίες ανέτρεξε ο καθηγητής ΕΜΠ, δρ. Χάρης Δούκας, μιλώντας στη«Ναυτεμπορική», σύμφωνα με τις οποίες την περίοδο 2000-2017 κάηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση 85 εκατ. στρέμματα και οι ζημιές υπολογίστηκαν στα 54 δισ. ευρώ.

Τα νούμερα αυτά συνεπάγονται ένα μέσο κόστος λόγω πυρκαγιών περίπου 650 ευρώ ανά στρέμμα με τιμές του 2017. Αν υπολογίσουμε και τη συσωρευτική επιβάρυνση του πληθωρισμού το κόστος διαμορφώνεται στο 1,2 δισ. ευρώ.

Στο κόστος αυτό, σύμφωνα με τον Χάρη Δουκα, δεν περιλαμβάνεται το κόστος από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών.

Όπως εξήγησε, στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει σε λειτουργία το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, και σύμφωνα με αυτό το κόστος για έναν τόνο είναι περίπου 90 ευρώ. Αυτό σημαίνει άλλα 1.000 ευρώ δυνητικό κόστος ανά στρέμμα λόγω του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται από τις πυρκαγιές.
Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.