Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine...Τι συνέβη στο «Adriana» πριν βυθιστεί με 700 ψυχες

  

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine...Τι συνέβη στο «Adriana» πριν βυθιστεί με 700 ψυχες

Μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου αυξάνονται σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung οι αμφιβολίες για την περιγραφή του δυστυχήματος από το ελληνικό λιμενικό σώμα.

 «Δηλώσεις επιζώντων και έρευνα πολλών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των πρακτορείων AP και Reuters, των New York Times και του Der Spiegel, ενισχύουν την υποψία ότι η ελληνική ακτοφυλακή μπορεί να άφησε το πλοίο στη μοίρα του για ώρες και να το καταδίκασε έτσι να βυθιστεί».

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ οι ευρωβουλευτές αμφισβήτησαν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια αντικειμενική διερεύνηση του συμβάντος», αναφέρει η FAZ. Ως εκ τούτου, ζήτησαν μια ανεξάρτητη διεθνή έρευνα.

 «Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον κατέστησε σαφές ότι, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά ανοιχτά ερωτήματα, δεν έχει την αρμοδιότητα να ξεκινήσει μια τέτοια έρευνα».

 «Συγκεκριμένα», συνεχίζει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, «δεν είναι σαφές εάν το Λιμενικό όχι μόνο δεν κατάφερε να αποτρέψει την ανατροπή και βύθιση του πλοίου, αλλά την κατέστησε δυνατή ακόμη και από αμέλεια».

«Επίσης, δεν είναι σαφές εάν το πλοίο της ακτοφυλακής ρυμούλκησε το «Adriana» και σημειώθηκε το δυστύχημα», διερωτάται η FAZ. «Την επομένη της τραγωδίας, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος αρχικά αρνήθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν σχοινιά. 

Μια μέρα αργότερα, το Λιμενικό Σώμα άλλαξε τροπάρι και ανέφερε ότι τα δύο πλοία ήταν δεμένα μαζί για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά μόνο για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους στο πλοίο», αναφέρει η εφημερίδα. «Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή γνώριζε την ακριβή θέση του πλοίου από το πρωί της 13ης Ιουνίου».

«Εάν υπάρξει δικαστική συνέχεια, μια δήλωση που αποδίδεται στον καπετάνιο του Faithful Warrior στους New York Times θα μπορούσε να είναι σημαντική», επισημάνει η FAZ.

 «Ο καπετάνιος φέρεται να είπε ότι κάποιοι από τους επιβάτες είχαν πετάξει πίσω τις προμήθειες που παρέδωσε και φώναξαν ότι ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ιταλία. Σύμφωνα με δηλώσεις επιζώντων όμως, αυτοί δεν ήταν οι επιβάτες, αλλά ο καπετάνιος και το αιγυπτιακό του πλήρωμα».

Πηγή: Deutsche Welle

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.