Ο Γ.Στουρνάρας παρακαλεί για νέες επενδύσεις από την Κίνα και την Cosco!!


 


 Την εκτίμηση ότι η επένδυση της Cosco στον Πειραιά αποδείχθηκε καλή εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κινεζικό ειδησεογραφικό κανάλι CGTN.

Ανέφερε ακόμα ότι οι εισαγωγές των κινεζικών αγαθών στην Ελλάδα αντιστοιχούν σε περίπου 8% των συνολικών εισαγωγών της χώρας. «Στην Κίνα εξάγουμε υπηρεσίες, κυρίως υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών. Και πάλι, περίπου το 8% των συνολικών εξαγωγών υπηρεσιών της Ελλάδος κατευθύνεται στην Κίνα», είπε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Επομένως η Κίνα αποτελεί σημαντικό εταίρο για την Ελλάδα, αλλά επίσης κάποιες ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα προέρχονται από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Δεν είναι μόνο η Cosco, αλλά και στον τομέα των ακινήτων υπάρχουν εισροές επενδύσεων από την Κίνα» ανέφερε.

Συμπλήρωσε δε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για αύξηση των εξαγωγών, των εξαγωγών υπηρεσιών της Ελλάδος στην Κίνα, αλλά και των εξαγωγών αγαθών. Το ελαιόλαδο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Θεωρώ ότι έχουμε και άλλα περιθώρια αύξησης των εξαγωγών μας. Και αναφορικά με τις επενδύσεις, αυτές είναι ευπρόσδεκτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διεθνείς κανόνες. Συνεπώς, είμαστε πολύ ανοικτοί σε επενδύσεις από την Κίνα» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία επανέλαβε ότι η ανάπτυξη φέτος θα φθάσει το 2,2%, 3% το 2024, 2,7% το 2025. Δηλαδή υψηλότεροι ρυθμοί σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το οποίο σημαίνει πραγματική σύγκλιση.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το κύριο μέλημα είναι να μειώσουμε τον πληθωρισμό στο 2% το συντομότερο δυνατόν, πρόσθεσε. «Θεωρούμε ότι θα είμαστε πολύ κοντά στο 2% μέχρι το 2025» είπε.

Και συμπλήρωσε ότι με «με χαρά βλέπουμε τον πληθωρισμό να υποχωρεί. Τώρα βεβαίως, το ερώτημα είναι να έχουμε και μια ομαλή προσγείωση, να αποφύγουμε ύφεση στην Ευρώπη και να διασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δηλαδή ένα εύρωστο τραπεζικό σύστημα».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.