Τζέικ Σάλιβαν: 'Αυτοκαταστροφικοί' οι περιορισμοί που θέτει η Κίνα στις εξαγωγές μετάλλων


 


 

Η Κίνα θα βλάψει μόνο τον εαυτό της με τους σχεδιαζόμενους περιορισμούς στις εξαγωγές δύο βασικών μετάλλων για τις βιομηχανίες ημιαγωγών, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

"Νομίζω ότι πρόκειται για μια αυτοκαταστροφική κίνηση, διότι πιστεύω ότι το μόνο που θα κάνει είναι να ενισχύσει την αποφασιστικότητα πολλών άλλων χωρών στον κόσμο να προχωρήσουν σε μείωση του ρίσκου", δήλωσε ο Σάλιβαν σε συνέντευξή του στην εκπομπή Face the Nation του CBS, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Οι χώρες αυτές θα ενθαρρυνθούν "να βρουν τρόπους να μειώσουν τις εξαρτήσεις και να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των δικών τους αλυσίδων εφοδιασμού, μεταξύ άλλων και για τα είδη των ορυκτών που αποτελούν αντικείμενο της συγκεκριμένης απόφασης", είπε.

Η Κίνα δήλωσε ότι το γάλλιο και το γερμάνιο, μαζί με τις χημικές ενώσεις τους, θα υπόκεινται σε ελέγχους εξαγωγών που αποσκοπούν στην προστασία της κινεζικής εθνικής ασφάλειας από την 1η Αυγούστου. Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο σε έναν αυξανόμενο εμπορικό πόλεμο "tit-for-tat" για την κυριαρχία στην τεχνολογία μεταξύ της Κίνας από τη μία πλευρά και των ΗΠΑ και της Ευρώπης από την άλλη.

Οι περιορισμοί των εξαγωγών της Κίνας έρχονται μετά τις προσπάθειες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να περιορίσουν τις εξαγωγές προηγμένης τεχνολογίας κατασκευής τσιπ στην Κίνα και η κυβέρνηση Μπάιντεν λέγεται ότι σχεδιάζει να εμποδίσει τις πωλήσεις ορισμένων τσιπ που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γαλλίου και γερμανίου παγκοσμίως.

"Δεν επιδιώκουμε να τερματίσουμε κάθε εμπόριο με την Κίνα", είπε. "Αυτό που επιδιώκουμε είναι να έχουμε μια μικρή αυλή περιορισμών στην τεχνολογία με επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια και έναν υψηλό φράχτη γύρω από αυτή την αυλή".

"Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και η Κίνα φυσικά θα πρέπει να λάβει τις δικές της αποφάσεις", δήλωσε ο Σάλιβαν.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.