Τα ονόματα που ακούγονται για τις θέσεις του Προέδρου και του Εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο!!


 

 
Με υπηρεσιακή… «κυβέρνηση» πορεύεται ο Άρειος Πάγος, μετά την αποχώρηση, λόγω συμπληρώσεως του 67ου έτους της ηλικίας τους, του μέχρι πρότινος Εισαγγελέα ΑΠ, Ισίδωρου Ντογιάκου, και της μέχρι πρότινος Προέδρου ΑΠ, Μαρίας Γεωργίου, που αποτελούσαν το δίδυμο της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Καθήκοντα Προέδρου ΑΠ τελεί, προσωρινά, ως αρχαιότερος, ο Αντιπρόεδρος ΑΠ, Νικόλαος Πιπιλίγκας, ενώ καθήκοντα Εισαγγελέα ΑΠ, η Αντεισαγγελέας ΑΠ, Αριστέα Θεοδόση, ως αρχαιότερη.

Άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι ο ορισμός της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, με την επιλογή των νέων προσώπων, για τις «ορφανές» θέσεις Προέδρου και Εισαγγελέα ΑΠ.

Τα σενάρια έχουν φουντώσει τις τελευταίες ημέρες για τα δύο πρόσωπα που θα αποτελέσουν τη νέα ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Τα ονόματα που ακούγονται έντονα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι, μεταξύ άλλων, των Αντιπροέδρων ΑΠ Γιώργου Χριστοδούλου και Ελένης Φραγκάκη, των Αρεοπαγιτών Μαρίας Λεπενιώτη και Ιωάννας Κλάπα και των Αντεισαγγελέων ΑΠ Γεωργίας Αδηλίνη, Μαριάννας Ψαρουδάκη, Βιργινίας Σακελλαροπούλου, χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι εκπλήξεις…

Άλλωστε, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες - ενημερώνεται επισταμένως από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του, για τα της Δικαιοσύνης.

Κατά τις ίδιες πηγές, αποφασιστικό ρόλο θα παίξει και η άποψη του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που είναι γνώστης της… «ανθρωπογεωγραφίας» της Δικαιοσύνης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, άλλωστε, θα κάνει και τη σχετική εισήγηση.


Αποχωρήσεις δικαστών και εισαγγελέων

Στο μεταξύ, εκτός από τις θέσεις των δύο κεφαλών του Αρείου Πάγου, κενές έμειναν και άλλες θέσεις στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης μετά την αποχώρηση δικαστών και εισαγγελέων λόγω συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας συνταξιοδοτήθηκαν τρεις Αντιπρόεδροι, οι οποίοι είναι οι: Γεώργιος Τσιμέκας, Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Παναγιώτα Καρλή. Επίσης, αποχώρησαν και δύο Σύμβουλοι Επικρατείας, που είναι οι Θεόδωρος Αραβάνης και Ιφιγένεια Αργυράκη.

Από τον Άρειο Πάγο αποχώρησαν τρεις Αντιπρόεδροι, που είναι οι: Μαρία Βασδέκη, Ζαμπέττα Στράτα και Μαριάvθη Παγoυτέλη.

Επίσης, αποχώρησαν δεκατρείς Αρεοπαγίτες, οι οποίοι είναι: Βασιλική Ηλιoπoύλoυ, Αvθή Γκάμαρη, Μαρία Κoυβίδoυ, Όλγα Σχετάκη-Μπovάτoυ, Γεώργιoς Κόκκoρης, Βασίλειoς Μαχαίρας, Αικατερίvη Βλάχoυ, Ευδoξία Κιoυπτσίδoυ- Στρατoυδάκη, Δημητρία Στρoύζα- Ξέvoυ ή Κoκoλέτση, Καvέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, Τριαvταφυλλιά Πατρώvα, Μαρί Δεργαζαριάv και Μαρία Χασιρτζόγλoυ.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποχώρησαν επτά Αντεισαγγελείς οι οποίοι είναι: Δημήτριoς Παπαγεωργίoυ, Ελέvη Μετσoβίτoυ-Φλoυρή, Δημήτρης Ασπρογέρακας, Μαρία Μαλλoύχoυ, Αδαμαvτία Οικovόμoυ, Παvαγιώτης Παvαγιωτόπoυλoς και Περικλής Δράκος.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.