Καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία
Καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία

Τέλος στην πράξη η Πανεπιστημιακή Αστυνομία σύμφωνα με όσα είπε ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας με δημοσιογράφους στο πλαίσιο εκδήλωσης. Ο κ. Μηταράκης αναγνωρίζοντας ότι το εγχείρημα δεν μπόρεσε να προσφέρει για όσα είχε σχεδιαστεί, και ουσιαστικά ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα που δημιούργησε εστίες έντασης, υποστήριξε ότι «με την ασφάλεια των Πανεπιστημίων θα ασχολείται όλη η αστυνομία και όχι μια συγκεκριμένη ομάδα». Χωρίς να το πει ο ίδιος, ο κ. Μηταράκης, φάνηκε να αποδέχεται το γεγονός ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την αποτυχία φέρουν οι Πρυτανικές αρχές οι οποίες δεν έκαναν σχεδόν τίποτα από αυτά που προέβλεπε ο σχετικός νόμος. 

Ο κ. Μηταράκης, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Σώματος της Αστυνομίας, είπε επίσης ότι «από εδώ και στο εξής όλοι οι αστυνομικοί θα εισάγονται μόνο μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και όχι μέσω άλλων διαγωνισμών». Η τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι τέτοιο ήταν όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε προσλάβει 1500 ειδικούς φρουρούς μέσω διαγωνισμού με συγκεκριμένα κριτήρια λόγω «αυξημένων αναγκών». Μάλιστα, τόνισε ότι «θα υπάρξει έξτρα εκπαίδευση για όσους έχουν μπει μέσω διαγωνισμών καθώς θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο τους».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.