«Πολύ πιθανή η πυρηνική σύγκρουση-Η αντιπαράθεση της Μόσχας με τη Δύση θα διαρκέσει δεκαετίες»ανέφερε ο Μεντβέντεφ


 


 
«Η αντιπαράθεση της Μόσχας με τη Δύση θα διαρκέσει δεκαετίες», ανέφερε ο Μεντβέντεφ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, προειδοποιεί ότι η αντιπαράθεση της Μόσχας με τη Δύση θα διαρκέσει δεκαετίες και ότι η σύγκρουση με την Ουκρανία μπορεί να γίνει μόνιμη.

Ο Μεντβέντεφ, που κάποτε θεωρούνταν στη Δύση ως φιλελεύθερος εκσυγχρονιστής, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο «ειλικρινή» γεράκια της Ρωσίας από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», στην Ουκρανία πέρυσι, γράφει το Reuters.


Τι αναφέρει στο άρθρο του

Τώρα αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι απόψεις του αντικατοπτρίζουν μέρος της σκέψης στο ανώτατο επίπεδο του Κρεμλίνου, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.
Σε άρθρο για την κυβερνητική εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta, είπε ότι οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης ήταν «πολύ χειρότερες» από ό,τι κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν ο κόσμος βρισκόταν στο χείλος μιας πυρηνικής ανάφλεξης.

Ένας πυρηνικός πόλεμος ήταν «πολύ πιθανός», αλλά ήταν, επίσης, απίθανο να έχει νικητές, είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει επανειλημμένα πει ότι η δυτική υποστήριξη στην Ουκρανία αυξάνει τις πιθανότητες πυρηνικής σύγκρουσης.
«Μία τέτοια Αποκάλυψη είναι αρκετά πιθανή»

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται στις έντονες διαφορές σχετικά με την Ουκρανία, την κατεύθυνση της ανθρωπότητας και τον τρόπο δομής της παγκόσμιας τάξης. «Ένα πράγμα που δεν αρέσει να παραδέχονται οι πολιτικοί όλων των πλευρών: μια τέτοια Αποκάλυψη δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και αρκετά πιθανή», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Δυτικοί αναλυτές θεωρούν αυτό που λένε ότι είναι το «πυρηνικό κροτάλισμα» του Μεντβέντεφ ως τακτική που στοχεύει να τρομάξει τη Δύση να μειώσει τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία και να οδηγήσει το Κίεβο να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.