ΧΡΥΣΟΣ:Παραμένει αμετάβλητη η τιμή του κοντά στα 2 χιλιάδες δολλάρια...υψηλό έξι εβδομάδων!!


 
Στα υψηλά περίπου έξι εβδομάδων διατηρήθηκε ο χρυσός στις σημερινές συναλλαγές, καθώς η ανοδική αντίδραση που έβγαλε το δολάριο δεν άφησε περιθώρια για περαιτέρω συνέχεια του πρόσφατου ράλι που κάνει το πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού παρέμεινε αμετάβλητο στα 1.980,80 δολάρια η ουγγιά, σε μία συνεδρίαση στενού εύρους με μικρές διακυμάνσεις.

Περιορισμένες ήταν οι μεταβολές και στα υπόλοιπα μέταλλα, με το ασήμι να σημειώνει μικρή άνοδο 0,5% στα 25,39 δολ. η ουγγιά, ενώ η πλατίνα έχασε 1% στα 984,8 δολ. το παλλάδιο υποχώρησε κατά 0,7% στα 1.307 δολ. και ο χαλκός έχασε 0,4% στα 3,81 δολ. η λίβρα.

Όπως προαναφέρθηκε, το δολάριο έδειξε τάσεις ανάκαμψης σήμερα με τον δείκτη DXY να ενισχύεται κατά περίπου 0,4% στο 100,3 κάτι που είθισται να πιέζει γενικότερα τα εμπορεύματα, καθώς τα καθιστά πιο "ακριβά" για κατόχους άλλων ισοτιμιών.

Η πίεση, ωστόσο, δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή στον χρυσό καθώς την ίδια ώρα οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων των ΗΠΑ συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, έστω και ελαφρώς σήμερα (στο 3,745% το 10ετές ΗΠΑ).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η επόμενη στιγμή "make-or-break" για τον χρυσό θα μπορούσε να είναι η συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, με τους επενδυτές να περιμένουν να δουν εάν τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία ώθησαν την ισχυρότερη κεντρική τράπεζα του πλανήτη να αλλάξει σημαντικά τα σχέδιά της για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Όπως σχολιάζει ο Rupert Rowling, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Mone, "μένει να φανεί πόσο καιρό μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται ο χρυσός σε τόσο υψηλά επίπεδα, με την αντίδραση στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα να είναι ο βασικός σταθμός αναφορικά με τη μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα του μετάλλου".

"Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει ήδη τιμολογηθεί ακόμα μία αύξηση, ο χρυσός μπορεί να αποδειχθεί ικανός να την αποφύγει (σ.σ. τις επιπτώσεις την επόμενη εβδομάδα) αλλά εάν υπάρξει κάποια ένδειξη στις δηλώσεις ότι είναι ακόμα πιθανές περαιτέρω αυξήσεις, τότε ο χρυσός θα μπορούσε να πραγματοποιήσει βουτιά", εξηγεί.
 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.