Επ αόριστον ;;; αναβολή στην διασύνδεση POS-ταμειακών συσκευών!!


 


 

Προσκόμματα και καθυστερήσεις προκύπτουν στην εφαρμογή του διασύνδεσης 400.000 ταμειακών μηχανών και 140.000 ειδικών φορολογικών μηχανισμών με τα POS των επιχειρήσεων, γεγονός που προβληματίζει εντόνως την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Γι’ αυτό τον λόγο εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην υλοποίηση του σχεδίου διασύνδεσης.

Όλα τα σενάρια και αυτό της παράτασης, που φαίνεται να κερδίζει πόντους, θα εξεταστούν σήμερα, στη συνάντηση που θα έχει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με με εκπροσώπους των παρόχων των φορολογικών μηχανισμών, των POS και των εταιρειών υποστήριξης λογισμικού.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονηθεί, έως το τέλος Ιουνίου, οι επιχειρήσεις με τζίρο έως 100.000 ευρώ υποχρεούνται να προχωρήσουν στη διασύνδεση, ενώ αυτές με τζίρο άνω των εκατό χιλιάδων, οφείλουν να το πράξουν έως τα τέλη Ιουλίου.
Επίσης σύμφωνα με το πλάνο ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ, εντός των επόμενων μηνών θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση 140.000 ταμειακών μηχανών που συνδέονται με ηλεκτρονικό υπολογιστή και σχετίζονται κυρίως με επιχειρήσεις εστίασης.

Με την υποχρεωτική χρήση νέων φορολογικών μηχανισμών για τις επιχειρήσεις εστίασης που δέχονται παραγγελίες η απόδειξη εκτυπώνεται μόνο από ενσωματωμένο εκτυπωτή, καταγράφονται στη φορολογική μνήμη οι εκκρεμείς παραγγελίες («ανοικτά» τραπέζια) και οι εκκρεμείς προς έκδοση αποδείξεις ενώ εκδίδεται “Z” εφόσον έχουν κλείσει όλα τα ανοικτά τραπέζια.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.