Ο πληθυσμός της Κριμαίας είναι Ρώσοι – Τα όπλα που δίνουμε καταλήγουν σε τρομοκράτες.Οι δηλώσεις Ομπάμα προκάλεσαν την οργή του Κιέβου!!


 


 Την οργή του Κιέβου προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα όσα έγιναν στην Κριμαία το 2014 και υποστήριξε ότι η περιοχή είναι ρωσική.

Ειδικότερα, όπως είπε, στην Ουκρανία, «υπήρχε μια μεγάλη ομάδα πολιτικών που υποστήριζαν πραγματικά την ιδέα της ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας με τη Ρωσία. Και πρακτικά ολόκληρος ο πληθυσμός της Κριμαίας ήθελε να γίνει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό δεν είναι μυστικό για κανέναν».

«Υπάρχει λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε ένοπλη εισβολή στην Κριμαία: επειδή η Κριμαία ήταν γεμάτη από πολλούς Ρωσόφωνους και υπήρχε κάποια συμπάθεια στην άποψη ότι η Ρωσία εκπροσωπούσε τα συμφέροντά της», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Προκαλέσαμε τον Πούτιν με τα εργαλεία που είχαμε εκείνη την εποχή», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά τα όπλα της Δύσης που δίνονται στην Ουκρανία ο Μ.Ομπάμα είπε: «Αξιολογούμε την απειλή ως πολύ, πολύ επείγουσα.
Έχουμε πει στο παρελθόν ότι τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία πωλούνται ήδη σε διάφορες εγκληματικές ομάδες.

Στην Ουκρανία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα logistics, ούτε την ασφάλεια, ούτε την ασφαλή διέλευση των παρεχόμενων όπλων.
Όλα αυτά, όπως σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου, εγκυμονούν, πράγματι, απειλές για την περιφερειακή και, στο ευρύτερο πλαίσιο, για την παγκόσμια ασφάλεια».

Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δεν πέρασαν απαρατήρητες από το Κίεβο, με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχαίλο Ποντόλιακ να υποστηρίζει:

«Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα θα πρέπει να αρχίσει να παραδέχεται κρίσιμα λάθη στην πολιτική της κυβέρνησής του για τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας το 2014 από τη Μόσχα. Το σημερινό ρωσικό καθεστώς […] είναι μια κραυγαλέα αντανάκλαση μιας συγκεκριμένης προπολεμικής δυτικής πολιτικής».

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.