Τέλος ο Γρηγόρης από τα φανάρια – Ήρθε η Γρηγορία με στόχο την ισότητα των φύλων


Τέλος ο Γρηγόρης από τα φανάρια – Ήρθε η Γρηγορία με στόχο την ισότητα των φύλωνΕπιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η νέα δράση «Σηματοδοτούμε την Ισότητα» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκίνησε με μία πρωτοποριακή κίνηση που έχει δεχθεί κυρίως θετικά σχόλια. Σε ορισμένα φανάρια της περιοχής, αντικαταστάθηκε η αντρική φιγούρα του γνωστού «Γρηγόρη» με μία γυναικεία, με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων.  

Μέχρι τώρα σε συνολικά 8 φανάρια και διαβάσεις έχει γίνει η συγκεκριμένη κίνηση, και όπως και προηγουμένως, μόλις η πράσινη φιγούρα ανάψει, είναι ασφαλής η διάβαση των πεζών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λία Ρογγανάκη δήλωσε «Αλλάζοντας τους σηματοδότες και τοποθετώντας τη γυναικεία φιγούρα θέλουμε συμβολικά να αναδείξουμε και να μειώσουμε την προκατάληψη-στερεότυπο, μέσω της αλλαγής μιας εικόνας που βλέπουμε κάθε μέρα. Παράλληλα δείχνουμε συμβολικά ότι οι γυναίκες δεν αποκλείονται από το δημόσιο χώρο. Σκοπός μας είναι η αλλαγή της κουλτούρας σχετικά με τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές προς το άλλο φύλο και μηδενική ανοχή σε σεξιστικές εκφράσεις ή εικόνες. Η εκπαίδευση κοριτσιών και αγοριών, από τις μικρές ηλικίες, είναι η καταλληλότερη και πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα πρόληψη».
.zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.