«Η σεισμική άπνοια συνεχίζεται» «Καμπανάκι» κινδύνου από Παπαδόπουλο


 


 


«Η καλύτερη άμυνα είναι η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση», σημειώνει ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποιος μεγάλος σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο του 2021 όταν συνέβη στο Αρκαλοχώρι κρούει ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στα social media.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος «η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται», καθώς όπως επισημαίνει από τότε έγιναν τέσσερις σεισμοί μεγέθους 5.5 έως 5.9 και μικρότεροι.

«Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9», προσθέτει ο καθηγητής και σημειώνει πως «διανύουμε περίοδο σεισμικής ύφεσης οφειλόμενη στο ότι στη διετία 2020-2021 είχαμε 6 ισχυρούς σεισμούς με Μ=6 ή μεγαλύτερο, δλδ 3 φορές παραπάνω από τις προβλέψεις της μέσης στατιστικής».

«Δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός», σημειώνει  χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και υπογραμμίζει πως «η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση».
Αναλυτικά η ανάρτηση

«Η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται! Έχω αναφέρει ξανά ότι από το Νοέμβριο του 2021 δεν έχει συμβεί ούτε ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους Μ=6 ή μεγαλύτερου. Έγιναν μόνο 4 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9 και μικρότεροι. Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9.

Διανύουμε περίοδο σεισμικής ύφεσης οφειλόμενη στο ότι στη διετία 2020-2021 είχαμε 6 ισχυρούς σεισμούς με Μ=6 ή μεγαλύτερο, δλδ 3 φορές παραπάνω από τις προβλέψεις της μέσης στατιστικής.

Δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός. Η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση». 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.