Παγκόσμιο συνέδριο για τα Γεωπάρκα στη Σητεία με τίτλο : «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση στα παγκόσμια Γεωπάρκα Unesco Ελλάδας – Κύπρου».
 

 Τ0 4ο Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου. «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση στα παγκόσμια Γεωπάρκα Unesco Ελλάδας - Κύπρου» θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία, από 25 έως 27 Μαΐου 2023.

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Forum Γεωπάρκων, την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή της UNESCO, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO και τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ), διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, με τίτλο : «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση στα παγκόσμια Γεωπάρκα Unesco Ελλάδας – Κύπρου».

Στόχοι του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της συμβολής και του ρόλου των Γεωπάρκων στην αειφόρο τοπική ανάπτυξη μέσα από την προώθηση του γεω – τουρισμού, η προβολή των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας – Κύπρου αλλά και η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνικών μέσω δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των νεότερων γενιών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας – Κύπρου και τα ιδιαίτερα γεωλογικά, περιβαλλοντικά και πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά, όπως επίσης η δικτύωση και η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε θέματα ήπιας – βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τον γεωτουρισμό και γενικότερα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών μέσω δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των νεότερων γενιών.

Μέσα από τις αντίστοιχες με τους στόχους θεματικές που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου επιδιώκεται να αναδειχθεί ο ρόλος και η συμβολή των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας- Κύπρου στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πολυχώρο, Πολύκεντρο Σητείας από την Πέμπτη 25 Μαΐου έως και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και το Σάββατο 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη – ξενάγηση στο Γεωπάρκο της Σητείας.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου, είναι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Σητείας

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.