Μεξικό: Εξερράγη το ηφαίστειο Popocatepetl, ένα από τα πιο επικίνδυνα στην Λατινική Αμερική


Μετά την Αίτνα, εξερράγη και δεύτερο ηφαίστειο μέσα σε διάστημα δύο ημερών, αυτή τη φορά στο Μεξικό. Το «Popocatepetl» είναι ένα από τα πιο ενεργά και επικίνδυνα ηφαίστεια της Λατινικής Αμερικής. Οι αρχές του Μεξικού αύξησαν την Κυριακή (21/5) το επίπεδο προειδοποίησης για το ηφαίστειο, ένα βήμα πριν τον «κόκκινο συναγερμό» καθώς καπνός, στάχτη και λιωμένοι βράχοι εκτοξεύτηκαν στον ουρανό θέτοντας κινδύνους για την αεροπορία και τις μακρινές κοινότητες.

Το τεράστιο ηφαίστειο που υψώνεται πάνω από την Πόλη του Μεξικού θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο επειδή περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε ακτίνα 60 μιλίων, σύμφωνα με τη DailyMail.

Το αυξημένο επίπεδο συναγερμού της Κυριακής – σε «κίτρινη φάση τρία» – έρχεται μια ημέρα αφότου δύο αεροδρόμια της Πόλης του Μεξικού διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω πτώσης τέφρας, η οποία ανάγκασε επίσης 11 χωριά να ακυρώσουν τις σχολικές συνεδρίες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την Κυριακή καταγράφονται στην πόλη Πουέμπλα, όπου τα πάντα έχουν καλυφθεί από την στάχτη, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην κυκλοφορούν στους δρόμους προκειμένου να αποφύγουν να έρθουν σε επαφή με την στάχτη αλλά και να την εισπνεύσουν, σύμφωνα με το Forecastweather.gr.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.