Κατέρρευσε και η First Republic BankH Υπηρεσία Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνιας (DFPI) ανακοίνωσε σήμερα ότι η έθεσε υπό τον έλεγχό της την τράπεζα First Republic Bank (FRB).
Η DFPI διόρισε την ομοσπονδιακή υπηρεσία (Federal Deposit Insurance Corporation FDIC) για την εποπτεία της αναφερόμενης τράπεζας, ενώ ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε μία προσφορά από την JPMorgan Chase Bank και από την National Association, Columbus, Ohio για τη διαχείριση όλων των καταθέσεων.
Όλα αυτά συμβαίνουν μετά την Silicon Valley Financial Group που κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αλλά και την κατάρρευση της Signature Bank.
Στη JP Morgan θα πουληθεί η First Republic, αφού περάσει στα χέρια των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, αφού οι προσπάθειες διάσωσης δεν οδήγησαν σε αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσαν λανθασμένες επενδύσεις.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως η JPMorgan «θα αναλάβει όλες τις καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των ανασφάλιστων καταθέσεων, και ουσιαστικά όλων των περιουσιακών στοιχείων» της First Republic.
“Οι καταθέσεις είναι ομοσπονδιακά ασφαλισμένες από το FDIC με την επιφύλαξη των ισχυόντων ορίων”, ανέφερε το DFPI στην ανακοίνωσή του.

Η συναλλαγή καθιστά την JPMorgan, τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, κάτι το οποίο στο παρελθόν η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες να αποφευχθεί. Λόγω των ρυθμιστικών περιορισμών που ισχύουν στη χώρα, το μέγεθος της JPMorgan και το μερίδιο που κατέχει σε καταθέσεις θα την εμπόδιζαν υπό κανονικές συνθήκες να επεκτείνει περαιτέρω την καταθετική της βάση.

To πρόβλημα όμως δεν είναι αν θα αναλάβει η JPMorgan να ''καθαρίσει'' την κατάσταση αλλά πόσες ακόμα αμερικανικές τράπεζες νοσούν και γιατί.

Η πραγματική αιτία για την οποία oι τράπεζες στις ΗΠΑ καταρρέουν βρίσκεται στο αμερικανικό δολάριο.

Πολλές μεγάλες οικονομίες του πλανήτη έχουν ξεκινήσει μία έντονη αποδολαριοποίηση των συναλλαγών τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ζήτηση για αμερικανικά δολάρια όπως στο παρελθόν και το συνολικό του μερίδιο στα παγκόσμια αποθεματικά να έχει πέσει στο 47%.

Αυτό εμποδίζει τους Αμερικανούς να τυπώνουν αφειδώς δολάρια όπως έκανα στο παρελθόν γιατί πλέον το δολάριο καθίσταται πληθωριστικό χρήμα, αφού δεν καταφέρνουν να το εξάγουν στο εξωτερικό, οπότε τους εμποδίζει να προχωρήσουν και σε άμεσες διάσωσης των τραπεζών τους.

Με λίγα λόγια οι κυρώσεις που επέβαλαν στην Ρωσία προκάλεσαν και τον κλυδωνισμό στο τραπεζικό του σύστημα, διότι οδήγησαν πολλές χώρες να προχωρήσουν στον αποκλεισμό του δολαρίου από τις συναλλαγές τους, με το σκεπτικό ότι οι ΗΠΑ κάποια στιγμή θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν την πολιτική τους και σε αυτές.
Mέχρι και πριν λίγα χρόνια οι Αμερικανοί μπορούσαν να τυπώσουν όσο χρήμα χρειαζόντουσαν (χωρις αντίκρυσμα, αέρα κοπανιστό δηλαδή)για να καλύπτουν ''τρύπες''. Αυτή η δυνατότητα περιορίζεται πλέον.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.