Επίθεση με drones κατά του Κρεμλίνου εχθές βράδυ της Τρίτης τα οποία αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσσου Προέδρου



 





Την στιγμή της επίθεσης με drone κατά της ρωσικής προεδρικής κατοικίας στο Κρεμλίνο την Τρίτη (2/5) κατέγραψε βίντεο, στο οποίο φαίνεται η στιγμή που το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πλησιάζει το κτήριο και εκρήγνυται. 

Η είδηση μεταδόθηκε νωρίτερα την Τετάρτη (2/5) από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σύμφωνα με το οποίο «η Μόσχα ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία επιτέθηκε με drones κατά της κατοικίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, ενώ προσθέτει ότι ο πρόεδρος δεν τραυματίστηκε».

Ο υπεύθυνος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως πρόκειται για δύο ουκρανικά drones καμικάζι τα οποία καταρρίφθηκαν το βράδυ της Τρίτης (3/5) πάνω από το Κρεμλίνο.

    «Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών των στρατιωτικών και των ειδικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν συστήματα πολέμου με ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν», αναφέρει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Ο Ρώσος αξιωματούχος χαρακτηρίζει την επίθεση απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν και τρομοκρατιή ενέργεια, ενώ αναφέρει ότι η Ρωσία διατηρεί δικαίωμα απάντησης.

«Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να λάβει αντίποινα όπου και όταν κρίνει σκόπιμο», πρόσθεσε η ρωσική προεδρία.
Διαψεύδει ο Ζελένσκι εμπλοκή της Ουκρανίας με την επίθεση στο Κρεμλίνο

Σημειώνεται ότι, το Κίεβο διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ουκρανίας με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο.

    «Δεν έχουμε καμιά πληροφορία για τις φερόμενες νυχτερινές επιθέσεις στο Κρεμλίνο», δήλωσε στο CNNi ο Σέρχι Νικφόροφ, εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Όπως έχει δηλώσει αναρίθμητες φορές ο πρόεδρος Ζελένσκι, η Ουκρανία χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για να απελευθερώσει τα δικά της εδάφη και όχι για να επιτεθεί σε άλλους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ρωσία κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και κατηγορεί την Ουκρανία για το περιστατικό.
Πριγκόζιν: «Η ουκρανική αντεπίθεση έχει ήδη αρχίσει»

Την εκτίμηση πως η αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει ήδη αρχίσει, εξέφρασε νωρίτερα την Τετάρτη (3/5) ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Εβγκένι Πριγκόζιν.

Ειδικότερα, δήλωσε πως οι δυνάμεις του παρατηρούν αυξημένη δραστηριότητα κατά μήκος του μετώπου.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η υπηρεσία τύπου της Wagner στο Telegram, ο Πριγκόζιν αναφέρει ότι η «ενεργός φάση» της αντεπίθεσης ενδέχεται να αρχίσει τις προσεχείς μέρες.

Να σημειωθεί πως, το Κίεβο αναμένεται να εξαπολύσει από στιγμή σε στιγμή την αντεπίθεσή του, με σκοπό να ανακαταλάβει εδάφη που τελούν υπό την κατοχή ρωσικών δυνάμεων από όταν ξέσπασε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο του 2022.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.