Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η Deutsche Bank, αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες!!






Ειδικότερα, σε έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο με ημερομηνία 04/05, η γερμανική τράπεζα διατηρεί τις συστάσεις αγοράς για την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank, αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 6,15 ευρώ από 5,10 ευρώ για την ΕΤΕ και στα 1,60 ευρώ από 1,55 για την Alpha.

Επίσης, αναβαθμίζει την Eurobank σε buy με τιμή στόχο τα 1,70 ευρώ από 1,45 ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς επίσης σε buy με τιμή στόχο τα 2,95 ευρώ από 1,80 ευρώ.

«Πιστεύουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι πιθανό να συνεχίσουν να έχουν θετικές επιδόσεις τα επόμενα χρόνια και είναι πιθανόν καλύτερα προστατευμένες από τις περισσότερες τράπεζες σε άλλες χώρες, με φθηνούς πολλαπλασιαστές αποτίμησης», σημειώνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

Εκτός ραντάρ των επενδυτών αλλά υπεραποδίδουν

«Η υπεραπόδοση επιβεβαιώνει τις θετικές μας απόψεις », σημειώνουν οι αναλυτές, παρότι τονίζουν ότι οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ακόμη εκτός των ραντάρ των περισσότερων επενδυτών.

«Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν συνεχίσει να υπεραποδίδουν έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών (κατά περίπου 25% από τις αρχές του έτους). Όπως αναμέναμε, ο κύριος λόγος για την υπεραπόδοση είναι οι δυνατότητες ανάκαμψης μετά τη μαζική εκκαθάριση των κόκκινων δανείων του παρελθόντος. Επιπλέον, διαπιστώνουμε ότι η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν, με αιχμή την ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια, η οποία οδηγεί σε σημαντικές αναβαθμίσεις των κατευθυντήριων οδηγιών και σε δείκτες απόδοσης που είναι αρκετά ευθυγραμμισμένοι με εκείνα άλλων τραπεζών της Νότιας Ευρώπης», εξηγούν.

«Υπό αυτό το πρίσμα, καθίσταται δύσκολο να κρατήσουμε κάποια συγκεκριμένη προτίμηση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, καθώς καταγράφονται καλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς, ακόμη και σε τράπεζες για τις οποίες περιμέναμε κάποια καθυστέρηση στην βελτίωση (π.χ. Πειραιώς).
Βελτίωση κεφαλαίων

Επιπλέον, τα επίπεδα κεφαλαίου βελτιώνονται με καλό ρυθμό (εκκρεμεί η βελτίωση στην περίπτωση της Πειραιώς), επιτρέποντας ως εκ τούτου καλές ενδείξεις για την επαναφορά στα μερίσματα μετά από πολλά χρόνια και οι δραστηριότητές τους είναι απίθανο να επηρεάζονται από τις εκροές καταθέσεων, καθώς δεν υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών στην χώρα», σημειώνει η Deutsche Bank.

«Το κόστος αποτελεί έναν άλλο τομέα στον οποίο οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιδείξει ικανότητα να βελτιώνονται σε σχέση με τους ομολόγους τους σε άλλες χώρες, καθώς πολλαπλές μετρήσεις αποτελεσματικότητας (συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του προσωπικού, της πώλησης επιχειρήσεων και της μείωσης της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κόστους) έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση του συνολικού καταγεγραμμένου ποσού.

Μελλοντικά,  αναμένουμε κάποια πίεση από τον πληθωρισμό, αλλά εκτιμάμε ότι η αποδοτικότητα (αν και όχι εξαιρετική) θα συνεχίσει να βελτιώνεται σε πολύ καλά επίπεδα», τονίζουν.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.