Όχι η οικονομία δεν πάει καλά κι εμείς πάμε για γκαρσόνια της Ευρώπης! Ο Κ.Μελάς αποδομεί αφηγήματα


Όχι η οικονομία δεν πάει καλά κι εμείς πάμε για γκαρσόνια της Ευρώπης! Ο Κ.Μελάς αποδομεί αφηγήματα

Ο Κώστας Μελάς είναι διδάκτορας (Ph.D) του τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα Διεθνή Νομισματικά. Οι γνώσεις του για τα οικονομικά απεριόριστες και γι ΄ αυτό επιλέξαμε να είναι ο καλεσμένος του militaire channel τη σημερινή εκλογική ημέρα. Ποια είναι τελικά η πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία και τι μας περιμένει;

Ο κ.Μελάς υποστηρίζει ότι το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν «βγαίνει»:

•Έχουμε φθάσει σε ένα εμπορικό έλλειμμα κι ένα έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών περίπου της εποχής του 2008-09 ,λίγο πριν τα μνημόνια.

•Υπάρχει μια προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα! Οι ξένες επενδύσεις δεν πάνε σε παραγωγικές επενδύσεις αλλά μόνο στο real estate, στον τουρισμό,στις ιδιωτικοποίησεις όποιας δημόσιας περιουσίας έχει μείνει.

•Οι εξαγωγές μας στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στην τρομακτική συγκράτηση του εργατικού μισθού, την ίδια ώρα που όλα ακριβαίνουν ανεξέλεγκτα.

•Θα φθάσουμε σε αυτό που λέγαμε το 1970: τα γκαρσόνια της Ευρώπης.

Αυτή είναι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης την οποία θέλει να συνεχίσει.

Ο κ.Μελάς αναφέρεται στον «βομβαρδισμό» αριθμητικό στοιχείων από κυβερνητικά στελέχη αλλά όπως λέει «το αποτέλεσμα μετράει. Βελτιώσαμε την κοινωνική ευημερία του ελληνικού λαού; Όχι», λέει ο κ.Μελάς και αναφέρεται στην πραγματική ζωή που έχει να κάνει με αυτά που ζει ο πολίτης.

Η ακρίβεια πάει μαζί με τους πάρα πολύ χαμηλούς μισθούς, συνεπώς και να μειωθεί ο πληθωρισμός τίποτα δεν θα αλλάξει, λέει ο κ.Μελάς.

Ζητά περισσότερη σαφήνεια από την αντιπολίτευση για το πως σκοπεύει να διορθώσει την κατάσταση. Τι θα κάνουν;

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία κατά τον κ.Μελά είναι ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η οικονομική πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους».

Μπορεί μια ελληνική κυβέρνηση να ξεφύγει από την ευρωπαϊκή μέγγενη και να ασκήσει πολιτική που θα ανακουφίσει τον κόσμο. Ο κ.Μελάς εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να γίνει.

Έχουμε φθάσει στο απίστευτο σημείο οι Έλληνες πολίτες λόγω των ανεξέλεγκτων αυξήσεων να μην μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά του  Αιγαίου! Τα ενοίκια αυξάνονται διαρκώς και ο κ.Μελάς αναρωτιέται γιατί ακριβαίνουν;

Χαρακτηρίζει παραμύθια τις υποσχέσεις για καλύτερους μισθούς και καλύτερες θέσεις εργασίας αν αυτή η οικονομική πολιτική συνεχιστεί. «Πως θα δοθούν καλύτεροι μισθοί και που θα δημιουργηθούν οι καλές θέσεις εργασίας»;

Όλα αυτά συνέβησαν ενώ η κυβέρνηση είχε λυμένα τα χέρια της λόγω του κορονοϊού. Τώρα επανέρχεται  η «δημοσιονομική πειθαρχία». Θα επιστρέψουμε στην υποχρεωτική παραγωγή πλεονασμάτων! Και ποιος θα τα παράξει; Οι πολίτες ξανά;

«Για να κάνεις ανάταξη της οικονομίας πρέπει να βελτιώσεις τη ζωή των πολιτών. Δεν γίνεται διαφορετικά»,τονίζει ο κ.Μελάς. «Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, τίποτα άλλο», προσθέτει.

Στο τελευταίο κεφάλαιο της συζήτησης ο κ.Μελάς μιλά για την  αμυντική βιομηχανία και εκφράζει την τεράστια έκπληξη του για το γεγονός ότι από τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τους εξοπλισμούς, η ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν πήρε τίποτα! «Έχουμε γίνει αποκλειστικά καταναλωτές ισχύος και δεν κερδίζουμε τίποτα για την αμυντική μας βιομηχανία», επισημαίνει.

«Να αναστοχαστούμε πριν πάμε να ψηφίσουμε. Δεν λέω τι να ψηφίσει ο καθένας αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι δεν μου αρέσει η οικονομική πολιτική των τελευταίων 4 ετών», καταλήγει ο κ.Μελάς.
Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.