Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρας Διονύσιος Φρέντι Μπέλερης συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση απο τις αλβανικές αρχές!!






Υπό κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Χιμάρας παραμένει ο Διονύσης Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, και υποψήφιος δήμαρχος τις δημοτικές εκλογές της Χιμάρας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την είδηση που μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την απελευθέρωσή του, ενώ ούτε τα αλβανικά μέσα αναφέρουν κάτι σχετικό.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, οι αρχές της χώρας έχουν ήδη προχωρήσει στη σύλληψη του συνεργάτη και του έχουν απαγγείλει κατηγορίες για εξαγορά ψήφων, ενώ είχε συλληφθεί και ο δικηγόρος του ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος.

Στο μεταξύ, ο Μπελέρι έχει οδηγηθεί στις εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος Αυλώνας και κατηγορείται για εξαγορά ψήφων.

Ράμα: Μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα

Μεγάλη δοκιμασία για τα όργανα της δικαιοσύνης θεωρεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα τη σύλληψη του υποψηφίου της «Bashke Fitojen», Φρέντι Μπελέρι, παραμονές των εκλογών.

Με βάση τη σύλληψή του, ο επικεφαλής της κυβέρνησης τονίζει ότι η παράβαση του νόμου από την πλευρά του πρέπει να αποδειχθεί.

Ο Ράμα κάλεσε κανέναν να μην βιαστεί να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα, αλλά να περιμένει την ανακοίνωση των οργάνων της δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι η πολιτική μάχη για τις 14 Μαΐου δεν έχει καμία σχέση με τις έρευνες ή τα συμπεράσματα της εισαγγελίας.

«Η σύλληψη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τη Χιμάρα Φ. Μπελέρι με εντολή της εισαγγελίας αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για τη δικαιοσύνη την παραμονή των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι η παράβαση του νόμου από την πλευρά του πρέπει να αποδειχθεί και η σύλληψή του να έχει νομικά κίνητρα!
Η μάχη μας με αυτόν τον υποψήφιο δεν έχει καμία σχέση με τις έρευνες ή τα συμπεράσματα της εισαγγελίας, επομένως, σεβόμενοι την πλήρη ανεξαρτησία των δικαστικών οργάνων, καλώ όλους να μην βιαστούν στα πολιτικά συμπεράσματα και να περιμένουν υπομονετικά τον λόγο και τα στοιχεία της δικαιοσύνης», γράφει ο Ράμα στο Twitter.
Μέτα: Ο Ράμα είναι ο μεγαλύτερος ληστής

Ο επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα, αντέδρασε στη σύλληψη του υποψηφίου του «Bashke Fitomje» στον δήμο της Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη.

Σε ανάρτησή του στο «Facebook», ο Μέτα τόνισε ότι όλοι οι πολίτες και η αντιπολίτευση στη Χιμάρα θα πρέπει να σταθούν στα πόδια τους, να ενισχύσουν στο μέγιστο την εκστρατεία και να εντείνουν τις επαφές με τους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν μαζικά.

O ίδιος αποκάλεσε «μαφιόζικο» τον τρόπο σύλληψης του Μπελέρη αναφέροντας ότι ο Έντι Ράμα «τρομοκρατείται από την ελεύθερη ψήφο».

«Όλοι οι πολίτες και οι δομές της αντιπολίτευσης στη Χιμάρα θα πρέπει να σταθούν στα πόδια τους, να ενισχύσουν την εκστρατεία στο μέγιστο και να εντείνουν τις επαφές με τους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν μαζικά και να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον Πρωθυπουργό, τον μεγαλύτερο ληστή και καταστροφέα περιουσίας για χάρη της μαφίας στη Χιμάρα και ολόκληρη τη Νότια ακτή από την Αυλώνα μέχρι το Ksamil».
Αντιδράσεις από υποψηφίους του «Bashkë Fitojmë»

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χιμάρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης «Bashkë Fitojmë», του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Ο Oerd Bylykbashi από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Έντι Ράμα, λέγοντας σε δήλωση στα ΜΜΕ ότι οι σοσιαλιστές έχουν στήσει σχέδια για να χειραγωγήσουν και να παραβιάσουν τον Εκλογικό Κώδικα και τον Ποινικό Κώδικα.

Αναφερόμενος στις επιμέρους τοπικές εκλογές του 2022 ή νωρίτερα στις εκλογές του 2021, ο Bylykbashi λέει ότι υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών που ψήφισαν χωρίς να ταυτοποιηθούν μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων και μετανάστες που ψήφισαν χωρίς να είναι καθόλου παρόντες στην Αλβανία.

Ο Bylykbashi καταγγέλλει ότι παρόμοιο σχέδιο ετοιμάζεται και για τις εκλογές της Κυριακής. «Γίνονται προσπάθειες υπονόμευσης της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος ταυτοποίησης ψηφοφόρων μέσω πιέσεων, παράνομων πολιτικών εντολών ή διαφθοράς στους τεχνικούς χειριστές του συστήματος και δεν εμφανίζονται στην υπηρεσία στις 14 Μαΐου», ισχυρίζεται ο Bylykbashi.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει λάβει και λαμβάνει μέτρα για να εγγυηθεί την ελεύθερη και μυστική ψήφο των Αλβανών» τόνισε.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών

Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, είχε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χειμμάρας, Διονύση- Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές Αρχές μόλις δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.
Τα «100.000 λεκ»

Πριν λίγες μέρες ωστόσο σημειώνεται ότι πρώτο θέμα στα αλβανικά ΜΜΕ ήταν το βίντεο με άντρα που ζητούσε 100.000 αλβανικά λεκ για να εξαγοράσει την ψήφο του.

Η αστυνομία πέρασε ήδη χειροπέδες σε 51χρονο άντρα, που ταυτοποιήθηκε ως Kristo Agalliu, αφού κατεγράφη να διαπραγματεύεται τηλεφωνικά πόσο θα… πουλήσει τις ψήφους της οικογένειάς του, ζητώντας 150 χιλιάδων αλβανικών λεκ, ενώ ζητούσε και λεφτά για τις βενζίνες του για να πάει για ψηφίσει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο πολίτες συζητούσαν για εξαγορά ψήφων για τον συνασπισμό «Μαζί Κερδίζουμε» (Bashkë Fitojmë), με επικεφαλής τον Ιλίρ Μέτα και τον Σαλί Μπερίσα.

Μένει μόνο να δούμε αν η σύλληψη του σχετίζεται με την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.