Η Ευρώπη πρέπει να παράγει μαζικά ημιαγωγούς για απεξάρτηση από την Ασία δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν!

 

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να επενδύσουν για να «παράγουν μαζικά» ημιαγωγούς στη γηραιά ήπειρο προκειμένου να μειώσουν την εξάρτηση από την Ασία σε αυτό τον στρατηγικό τομέα, κυρίως για την ενεργειακή μετάβαση, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Χρειαζόμαστε μαζική παραγωγή στην Ευρώπη», δήλωσε κατά την έναρξη της κατασκευής ενός τεράστιου εργοστασίου ημιαγωγών στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία, μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο ‘Ολαφ Σολτς.

Με την επένδυση αυτή ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ, ο γερμανικός όμιλος Infineon θα παράγει από το 2026 γκοφρέτες πυριτίου διαμέτρου 300 mm για ημιαγωγούς.

Εντάσσεται στον αγώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αυξήσει την παραγωγή της σε αυτά τα απαραίτητα συστατικά για την ψηφιακή βιομηχανία και την οικολογική μετάβαση, όπου επί του παρόντος επικρατεί η Ασία.

Τα 27 κράτη μέλη και το Κοινοβούλιο συμφωνήσαν συγκεκριμένα στα μέσα Απριλίου στον στόχο να φθάσουν το 20% της παγκόσμιας αγοράς το 2030, διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με σήμερα.

«Όλοι βλέπουμε σε ποιο σημείο έχουν αυξηθεί οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι. Για τον λόγο αυτό είναι ζωτικής σημασίας η Ευρώπη να ενισχύσει τις εφοδιαστικές της αλυσίδες», δήλωσε σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Αυτό απαιτεί τη διεύρυνση του μεριδίου μας στην αγορά και της παραγωγικής μας ικανότητας», πρόσθεσε.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις γύρω από την Ταϊβάν -έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο ηλεκτρικών τσιπ μέσω του ομίλου TSMC– αυξάνουν τις ανησυχίες όσον αφορά τον εφοδιασμό, καθώς ο τομέας γνώρισε ελλείψεις τα τελευταία χρόνια λόγω της Covid-19 και μιας πολύ μεγάλης ζήτησης.

Τα τσιπ αυτά είναι απαραίτητα για τη βιομηχανία, και συγκεκριμένα τις πράσινες τεχνολογίες (μπαταρίες, ανεμογεννήτριες, ηλιακά πάνελ) και την ψηφιακή τεχνολογία.

«Χρειαζόμαστε ημιαγωγούς, πολλούς ημιαγωγούς», δήλωσε ο καγκελάριος ‘Ολαφ Σολτς, αποκαλώντας την παραγωγή αυτή «πετρέλαιο του 21ου αιώνα” κατά τη διάρκεια των εγκαινίων σήμερα.

Η Γερμανία είναι ένα προπύργιο παραγωγής ημιαγωγών στην Ευρώπη, ειδικά η περιοχή της Δρέσδης που αποκαλείται η “Σίλικον Σαξονία”. Εκτός από γερμανικούς ομίλους όπως οι Bosch και Infineon, ο αμερικανικός Intel έχει ένα πρότζεκτ υπερσύγχρονου εργοστασίου στο Μαγδεμβούργο, στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας.
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.