Απαράδεκτη δήλωση Σκέρτσου που αντηχεί την θέση της σημερινής κυβέρνησης να απεμπολήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις: ""Το θέμα αφορά το παρελθόν – Να κοιτάξουμε μπροστά και όχι πίσω""





ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ, ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ , ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΕΡΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΗ ΤΩΝ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ  ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ!!...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
 

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος αναφερόμενος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων για την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, είπε ότι το θέμα «αφορά το παρελθόν» και «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω»!

«Αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον», σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος προσθέτοντας: «Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος».

Φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή ο οικοδεσπότης αναφέρθηκε στο βιβλίο «Γιαβόλ» του Γ. Χαρβαλιά για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ.

Διαχρονικά ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν έχει απεμπολίσει αυτό το δικαίωμα. Αυτό συμβαίνει και με άλλες χώρες. Η Πολωνία ζητά από τη Γερμανία 1,3 τρις ευρώ.

Το ερώτημα που τέθηκε στον Άκη Σκέρτσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις ήταν:

«Γιατί καμία κυβέρνηση δεν ήρθε σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης – να έχουμε μια ομόφωνη απόφαση στη Βουλή – και να πούμε ότι πάμε να το διεκδικήσουμε».

Για να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι το θέμα για την Ελλάδα σήμερα δεν είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά «η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον», όπως είπε.

Ολόκληρη η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις γερμανικές αποζημιώσεις:

«Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον.

Είναι η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον. Και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια.

Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος και, προφανώς, χτίζουμε με πατριωτική ευθύνη – με υπεύθυνο πατριωτισμό – μια πιο ισχυρή Ελλάδα».

«Καταλαβαίνω από την απάντησή σας ότι δεν πρέπει να περιμένουν κάποια σχετική κίνηση», ήταν το σχόλιο του δημοσιογράφου.

Μετά από αυτή την τοποθέτηση αναμένεται να αντιδράσουν ισχυροί παράγοντες της ΝΔ, όπως ο Κ.Καραμανλής και ο Α. Σαμαράς οι οποίοι ακόμη και πρόσφατα με τις ομιλίες τους για την ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου έθεσαν τα εθνικά θέματα στην πρώτη γραμμή.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.