Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και οι άλλοι υπηρεσιακοί υπουργοί



Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και οι άλλοι υπηρεσιακοί υπουργοί


Ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι ο Πρωθυπουργός της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης που θα αναλάβει μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Από τη στιγμή που δεν προέκυψε κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, και δεν υπήρξε συμφωνία ούτε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, το Σύνταγμα προβλέπει πως θα οριστεί Υπηρεσιακή Κυβέρνηση μέχρι τις 25 Ιουνίου που θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές.


Η ανακοίνωση της Προεδρίας


«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».


Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα Υπουργεία υπάρχουν προτάσεις για τα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας.


Για το Υπουργείο Άμυνας προκρίνεται ο Πρέσβης επί Τιμή Παύλος Αποστολίδης.


Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος είναι και ο προηγούμενος Αρχηγός του ΓΕΣ.


Για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος τώρα είναι υφυπουργός στο συγκεκριμένο Υπουργείο και έχει διατελέσει και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.