Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της επιτάχυνσης της παραγωγής πυρομαχικών στην ΕΕ


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα υπέρ της επιτάχυνσης της παραγωγής πυρομαχικών στην ΕΕ προκειμένου να αναπληρωθούν τα αποθέματα στα οπλοστάσια των χωρών της ΕΕ και να βοηθηθεί η Ουκρανία.

Με 518 ψήφους υπέρ, 59 ψήφους κατά και 31 αποχές οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν στην ταχεία εξέταση της νομοθετικής πρότασης σχετικά με τον νόμο για την υποστήριξη της παραγωγής πυρομαχικών (Act in Support of Ammunition Production - ASAP), που κατατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 3 Μαΐου. Η νομοθετική πρόταση της Επιτροπής προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της ΕΕ σε ένα εκατομμύριο οβίδες ετησίως.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν, με τη συγχρηματοδότηση από τα κράτη μέλη, η επενδυτική ικανότητα για την αύξηση της παραγωγής της αμυντικής βιομηχανίας θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Το Κοινοβούλιο θα ορίσει τη διαπραγματευτική του ομάδα και θα ψηφίσει επί του νομοσχεδίου κατά την επόμενη σύνοδο της ολομέλειάς του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο, με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας, την οποία οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν στη σύνοδο της ολομέλειας του Ιουλίου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.