Στην Κύπρο η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα για έξι μήνες ....ΕΔΩ.....;;;;





Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει ένα ξεκάθαρο «όχι»  σε 13η σύνταξη, μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και ειδικού φόρου στα καύσιμα η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Κύπρου προχωρά σε δέσμη φορολογικών ελαφρύνσεων που αφορούν την πλειοψηφία των κύπριων πολιτών.

Συγκεκριμένα την απόφαση για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά από βασικά αγαθά της καθημερινότητας και συγκεκριμένα σε ψωμί, γάλα, αυγά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία και πάνες ενηλίκων, ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Η ελάφρυνση αυτή είπε ο κ. Κεραυνός θα έχει διάρκεια έξι μήνες, θα εφαρμοστεί από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας αυτή την Παρασκευή και θα είναι σε ισχύ μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι γίνεται επεξεργασία και μιας άλλης κατηγορίας προϊόντων για μείωση του ΦΠΑ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

«Το Υπουργικό Συμβούλιο σε σημερινή του συνεδρία έχει εγκρίνει διάταγμα για τροποποίηση της νομοθεσίας για ΦΠΑ, ώστε να επιβάλλεται μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ στις παραδόσεις ψωμιού, γάλακτος, αυγών, παιδικών τροφών και παιδικών πάνων, όπως και στα προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία και στις πάνες ενηλίκων.

Τα μέτρα αυτά είναι προσωρινού χαρακτήρα, και θα ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσης του διατάγματος μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Σκοπός των μέτρων είναι η ανακούφιση των νοικοκυριών στην αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών σε βασικά προϊόντα που οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες λόγω των αυξήσεων που έχουν επέλθει διεθνώς και των συνεχών κρίσεων που ταλανίζουν τις οικονομίες και επηρεάζουν αρνητικά τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Το δημοσιονομικό κόστος για την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων αναμένεται να ανέλθει περίπου σε €11 εκατομμύρια».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.