ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ , ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΕΡΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ




                                   
 

ΕΝΤΟΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙς ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΚΗ ΣΚΕΡΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ,,,ΕΝΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ  ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΧΛΙΑΡΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ.... 
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ....
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ;;;

 ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ,  ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ .....

Αριστομένης Συγγελάκης: "Αισχρή δήλωση" που "εκτελεί για ακόμη μία φορά τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας"


Oνειδος» χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα που θα προκύψουναπό την ανιστόρητη και προκλητική  δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου σχετικά τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών-Επανορθώσεων, Αριστομένης Συγγελάκης. 

Μιλώντας στον ραδιόφωνο 98,4 έκανε λόγο για «ανιστόρητες και αναθεωρητικές» τις δηλώσεις και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η βλάβη και η εκμετάλλευση που θα τύχει από τη Γερμανία η αρχική τοποθέτηση του κ. Σκέρτσου είναι όνειδος».

Χαρακτήρισε «αισχρή» τη δήλωση και έκανε λόγο για «κυβίστηση». «Ενώ καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει παραιτηθεί από τις αξιώσεις του ελληνικού λαού, αν και δεν έχουν κάνει κάτι ουσιαστικό, εντούτοις για πρώτη φορά ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει μια τόσο αισχρή τοποθέτηση, την οποία σήμερα με μια κυβίστηση επιχειρεί να διορθώσει».

«Με… σκέρτσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκλεισε το μάτι στους Γερμανούς», σχολίασε ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών-Επανορθώσεων και έκανε λόγο για «προσβλητικές για τα θύματα τις κατοχής και επιζήμιες για τα εθνικά δίκαια δηλώσεις», τις οποίες η άλλη πλευρά καιροφυλακτεί για τις χρησιμοποιήσει σε διεθνή φόρα.

«Μια τέτοια δήλωση εκτελεί για ακόμη μία φορά τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας» σημείωσε ο Αριστομένης Συγγελάκης και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τον Ά. Σκέρτσο. «Ο πρωθυπουργός, που κατάγεται από την αιματοβαμμένη Κρήτη, οφείλει δημόσια και με οξύτητα να τον ανακαλέσει στην τάξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος μας καλεί να ξεχάσουμε τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα (αποζημιώσεις στα θύματα, επανορθώσεις στο κράτος για τις καταστροφές και τη λεηλασία του πλούτου, έντοκη επιστροφή του κατοχικού δανείου και επαναπατρισμός των αρχαιολογικών  – πολιτιστικών θησαυρών), τις οποίες θεωρεί ένα παρωχημένο θέμα, που κατ’ αυτόν ανήκει στο παρελθόν!!!
Τέτοια δήλωση γίνεται για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία από Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο και συνιστά μείζον ατόπημα! Συνιστά, μάλιστα, για το γερμανικό κράτος έναν απροσδόκητο και ιδανικό μοχλό στήριξης της ενορχηστρωμένης εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει πρόσφατα με συγκεκριμένες δράσεις, προκειμένου να πείσει τους απογόνους των θυμάτων να ξεχάσουν τις αποζημιώσεις και να αρκεστούν σε πράξεις ελεημοσύνης, τις οποίες η Γερμανία έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες αποκατάστασης της θεσμικής και δημοκρατικής τάξης ανακαλώντας ρητώς και κατηγορηματικώς τις επαίσχυντες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Σκέρτσου. Οφείλει, δε, να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση αυτή, αν δεν υπάρξει άμεση και ρητή επανόρθωση, θα αξιοποιηθεί από τη γερμανική πλευρά σε διεθνή φόρα εις βάρος των εθνικών μας δικαίων. Αναμένουμε επίσης και την τοποθέτηση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.   

Δεν δικαιούται κανείς να «ξεχνά» ότι κατά τη διάρκεια της Κατοχής η χώρα μας υπέστη μία ανείπωτη τραγωδία, στα όρια της γενοκτονίας για την οποία η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, καθολικός διάδοχος του Γ’ Ράιχ αρνείται με αυθαίρετο και αλαζονικό τρόπο να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη και να εκφράσει την έμπρακτη μεταμέλειά της. Η Ελλάδα ουδέποτε αποζημιώθηκε και ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της, οι οποίες παραμένουν «νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

Συνεπώς, η Ελληνική Δημοκρατία έχοντας στο πλευρό της το Διεθνές Δίκαιο έχει χρέος να επιδείξει αποφασιστικότητα, σθένος και συνέπεια στη διεκδίκηση, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά και δικαστικά μέσα! Κάθε άλλη στάση προσβάλλει την αγωνιστική Ιστορία της χώρας μας, ζημιώνει τα εθνικά μας δίκαια και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή!



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.