Απορρίφθηκαν από το ΣΤΕ οι προσφυγές για πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους στον ΕΦΚΑ Απορρίφθηκαν με αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (750 και 753/2023) οι αιτήσεις ακυρώσεων που είχαν καταθέσει η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) κατά της υπουργικής απόφασης για τη συμμετοχή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στη διαδικασία απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι ο θεσμός των πιστοποιημένων επαγγελματιών που νομοθετήθηκε το 2021 είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα. Έκρινε επίσης ότι αποσκοπεί στην επιτάχυνση της απονομής συντάξεων και στην ενίσχυση της απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ μέχρι την πλήρη ψηφιοποίηση του Φορέα.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά: «Οι σημερινές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνουν την απόφασή μας να συγκρουστούμε από την πρώτη στιγμή με τους οπισθοδρομικούς εραστές της ακινησίας στον ΕΦΚΑ και να κάνουμε whatever it takes. Με “λύσεις έξω από τα κουτί” για να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό των εκκρεμών συντάξεων και να δώσουμε τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ανυπεράσπιστων πολιτών. Μια από τις πρώτες τέτοιες λύσεις που σκεφτήκαμε ήταν ο θεσμός των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών για να συμπράττουν στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Βρήκαμε απέναντί μας – όπως και σε άλλες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που ακολούθησαν – τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές. Σε όλες τις καινοτόμες μεταρρυθμίσεις που θεσπίσαμε, όπως την προκαταβολή εθνικής σύνταξης, τις συντάξεις fast track και τις συντάξεις εμπιστοσύνης, το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί και κοινωνικά ευαίσθητοι προτιμούν τους πολίτες σε απελπισία.

Σήμερα η νομιμότητα νίκησε τις γραφειοκρατικές, οπισθοδρομικές αντιλήψεις που εμφανίστηκαν με ψευτο-νομικό μανδύα. Δικαιώθηκαν οι πολίτες που δεν θέλουν έναν ΕΦΚΑ που θα τους ταλαιπωρεί, αλλά έναν ΕΦΚΑ που θα τους εξυπηρετεί. Και ελπίζουμε, μετά την άρση της δικαστικής εκκρεμότητας, ακόμα περισσότεροι πολίτες να εμπιστευθούν τους πιστοποιημένους επαγγελματίες, που μπορούν (χωρίς κόστος) να τους βοηθήσουν στην έκδοση σύνταξης και κάθε βεβαίωσης που χρειάζεται για τη συνταξιοδότησή τους.

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουμε αποδείξει ότι, χωρίς καμία έκπτωση στη νομιμότητα, βάζουμε πρώτα τον πολίτη και την εξυπηρέτησή του».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.