Οι ΗΠΑ ξανά αντιμέτωπες με στάση πληρωμών!


Οι ΗΠΑ ξανά αντιμέτωπες με στάση πληρωμών!

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ζητήσει την 9η Μαΐου στον Λευκό Οίκο από τους ηγέτες του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Κέβιν Μακάρθι, να ενεργήσουν άμεσα και χωρίς όρους για να αυξηθεί το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους και να αποτραπεί το ενδεχόμενο η Ουάσιγκτον να κηρύξει στάση πληρωμών, δήλωσε  αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Μπάιντεν κάλεσε τα τέσσερα κορυφαία στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου να συναντηθούν μαζί του στην προεδρία την ερχόμενη Τρίτη, μερικές ώρες μετά την προειδοποίηση της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν πως η χώρα διατρέχει τον κίνδυνο να αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών «από την 1η Ιουνίου».

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη ανεπτυγμένη οικονομία του κόσμου όπου το κοινοβούλιο καλείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αυξάνει το όριο δανεισμού της κυβέρνησης. Το πολυσυζητημένο «όριο» των 31,4 τρισεκατομμυρίων καλύφθηκε στα μέσα Ιανουαρίου και οι ΗΠΑ αποφεύγουν μέχρι εδώ την κήρυξη στάσης πληρωμών χάρη σε προσωρινά μέτρα. Οι Ρεπουμπλικάνοι απαιτούν για να συναινέσουν στην αύξησή του δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών για μια δεκαετία, που ο πρόεδρος αρνείται να συζητήσει καν.
Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.