Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι





Πυρ άνοιξε 14χρονος μαθητής σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι σκορπώντας τον θάνατο. Νεκρά έπεσαν από τους πυροβολισμούς δέκα άτομα.

Συγκεκριμένα, νεκρά είναι οκτώ παιδιά, ο φύλακας του σχολείου – τον οποίο πυροβόλησε πρώτο, την στιγμή που προσπάθησε να τον εμποδίσει να εισέλθει στο κτήριο – αλλά και μια δασκάλα.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας έως τώρα, ο 14χρονος μαθητής της πρώτης γυμνασίου μπήκε στην τάξη κρατώντας το όπλο του πατέρα του και ξεκίνησε να πυροβολεί. 

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι έλαβε κλήση για πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο Vladislav Ribnikar γύρω στις 8.40 π.μ ενώ μετά από επέμβαση της, ο μαθητής συνελήφθη.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα και η φωτογραφία του δράστη, Κόστα Κετσμάνοβιτς.

    Učenik K.K. (14) upao je danas u školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i usmrtio najmanje šest osoba, dok je više njih povređeno. pic.twitter.com/1T3WJat003
    — Arsil (@arsagarson) May 3, 2023

Σύμφωνα με τη Mirror, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο μετά την επίθεση βρήκαν το αγόρι να στέκεται με το όπλο στο χέρι, αφού είχε ανοίξει πυρ εναντίον μαθητών και προσωπικού. 

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών στο σχολείο Vladislav Ribnikar, είπε ότι η κόρη του βρισκόταν μέσα στην τάξη όταν ο έφηβος άνοιξε πυρ.

"Κατάφερε να ξεφύγει. (Το αγόρι)...πυροβόλησε πρώτα τη δασκάλα και έπειτα ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως", είπε ο Μιλόσεβιτς στο δίκτυο N1.

"Είδα τον φρουρό ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους. Λένε ότι (ο φερόμενος δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε έρθει στην τάξη πρόσφατα", πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο μετά την επίθεση.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.

"Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς", είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.

"Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς", είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και διενεργείται έρευνα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι ένοπλες επιθέσεις είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί. Ωστόσο στα δυτικά Βαλκάνια υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές των ετών του '90.

Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς πολίτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.