Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική βραδιά στην Τουρκία


 

 




Στις 20:30 ώρα Τουρκίας και με 51% των ψήφων καταμετρημένο σε εθνικό επίπεδο, ο Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό 52% και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 42%, είχαν μια διαφορά μεταξύ τους των 10 ποσοστιαίων μονάδων, όταν αυτή η διαφορά πριν από μια ώρα άγγιζε τις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Η μείωση της διαφοράς ήταν εντυπωσιακή τα τελευταία 30  λεπτά. Είχε ήδη ενσωματωθεί στη συνολική καταμέτρηση σχεδόν το σύνολο της τουρκικής επαρχίας, κυρίως της Ανατολίας και του Καυκάσου, όπου οι κάλπες είχαν κλείσει μια ώρα νωρίτερα.

Στις 20:30, το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με την πάγια τακτική και πρακτική του επίσημου φορέα ενημέρωσης, του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, η ενσωμάτωση των αστικών κέντρων ήταν από ελάχιστη έως μηδαμινή.


Το Anadolu για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις των 20 τελευταίων ετών ακολουθεί την ίδια στρατηγική: Ενσωματώνει και δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα της τουρκικής επαρχίας, εκείνων δε των περιοχών που κατά παράδοση αποτελούν τα «κάστρα» του κυβερνόντος κόμματος, AKP. Στη συνέχεια, και αφού έχει κερδηθεί μια πρώτη εντύπωση το Anadolu αρχίζει και ενσωματώνει αστικά κέντρα και πάλι κατά επιλογή. Αυτή η ιστορία συνεχίζεται έως τα ξημερώματα, όπου το εθνικό πρακτορείο της Τουρκίας, αφού δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς προβαίνει στην ενσωμάτωση και όλων των αστικών κέντρων, δηλαδή της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας, της Σμύρνης κλπ., που ως γνωστόν κατά πλειοψηφία ψηφίζουν την αντιπολίτευση.

Το ίδιο σενάριο παίζεται και τούτη την εκλογική αναμέτρηση, όπως κατήγγειλε δημόσια και απερίφραστα, στις 19:00 της Κυριακής, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, κ. Ιμάμογλου.

Αναμένεται εντός των επομένων ωρών, όχι μόνο να μειωθεί θεαματικά η διαφορά των ποσοστών των δύο μονομάχων, αλλά ενδεχομένως και να ανατραπεί.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση και δεδομένης της μετεκλογικής αριθμητικής, φαίνεται πως είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε δεύτερο γύρο μέσα σε 14 ημέρες, αφού οι άλλοι δυο υποψήφιοι για την Προεδρία διατηρούν συνολικά ένα ποσοστό γύρω στο 6%, που με τα δεδομένα της στιγμής δεν επιτρέπουν σε έναν από τους δυο μονομάχους να σημειώσει μια αποφασιστική πλειοψηφία, άνω του 51+%.

(Με κίτρινο οι περιοχές που προηγείται ο Ερντογάν. Με κόκκινο οι περιοχές που προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου) - Γράφημα του TRT Haber, ώρα 20:44
(Με κίτρινο οι περιοχές που προηγείται ο Ερντογάν. Με κόκκινο οι περιοχές που προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου) - Γράφημα του TRT Haber, ώρα 20:44

Στις 21:05, το ρεπουμπλικανικό κόμμα της Τουρκίας, CHP, ανακοίνωσε επίσημα πως, με ενσωμάτωση στο 44% της συνολικής ψήφου, ο υποψήφιος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι πρώτος με 47% και πίσω του βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν με 46%.

Προσοχή, τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι επίσημα και δεν προέρχονται από τη ροή αποτελεσμάτων του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, που είναι και επιφορτισμένο ως προς την επίσημη δημοσιοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή του ρεπουμπλικανικού κόμματος έρχεται να επιβεβαιώσει τουλάχιστον την τάση που διαφαίνεται και που οδηγεί σε ταχύτατη μείωση της διαφοράς μεταξύ των δύο μονομάχων, όσο περνά η ώρα.

 zougla.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.