Δολοφονία Καραϊβάζ...Το συμβόλαιο θανάτου πολύ ακριβό, ποιός κίνησε τα νήματα και είναι ο ένοχος πίσω από την δολοφονία του 


Ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου που ξεπέρασε τις 200.000 ευρώ. Μία εντολή από μεγάλο όνομα για να βγει από τη μέση ο Γιώργος Καραϊβάζ πάση θυσία. Ένα σχέδιο που εκτελέστηκε με ακρίβεια με τους κατηγορούμενους να χτίζουν άλλοθι στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία για να βγουν από το κάδρο των υπόπτων...

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία στην περιοχή του Πειραιά στα πηγαδάκια ακούγεται, ότι ένας από τους εκτελεστές είναι ο 40χρονος. Η πληροφορία φθάνει στις Αρχές και όταν ταυτοποιούν το βαν ανακαλύπτουν ότι ο 40χρονος που ακουγόταν ως φήμη, ήταν ο αδερφός του ιδιοκτήτη του βαν.

Όταν καλούν όμως τον 48χρονο να καταθέσει ως μάρτυρα και ερωτάται: «Γιατί το βαν είναι στην περιοχή του Αλίμου στις 8 και 9 Απριλίου 2021;» εκείνος απαντά, ότι δεν θυμάται. Βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ όμως γνωρίζει πια όπως και ο αδερφός του, ότι οι Αρχές τους υποπτεύονται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και χτίζουν «αντίμετρα» όταν καταλαβαίνουν ότι ο κλοιός γύρω τους στενεύει.

Στις 10 Απριλίου 2023 οι Αρχές καλούν και πάλι τον 48χρονο για δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση. Η κατάθεση ολοκληρώνεται μετά από πολλές ώρες. Αυτή τη φορά αλλάζει την κατάθεσή του και... θυμάται, όπως λέει στους αστυνομικούς, ότι συμπτωματικά βρέθηκε στην περιοχή του Αλίμου καθώς μοίραζε φυλλάδια για τέσσερις ημέρες, ενώ υποστηρίζει ότι έχει και πελάτες στην περιοχή.

Ως μάρτυρας μπήκε στη ΓΑΔΑ και ως μάρτυρας βγήκε, αλλά είναι πλέον σίγουρος, όπως και ο 40χρονος, ότι οι συνομιλίες τους παρακολουθούνται. Λίγες ημέρες αργότερα στις 26.04.2023 οι αστυνομικοί παρατηρούν μία συνομιλία του 40χρονου με τη μητέρα του, όπου προσπαθεί να δείξει ότι μοίραζαν μαζί με τον αδερφό του φυλλάδια στον Άλιμο.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος:

    40χρονος: Μα ο Σ. έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

    Μητέρα: Στον Άλιμο;

    40χρονος: Ναι.

    Μητέρα: Όχι καλέ ποιος τα λέει αυτά;

    40χρονος: Εγώ ποιος τα λέω; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα, τι μου λες ρε;

    Μητέρα: Άλλο είναι μέσα στο ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Στον Άλιμο δεν έχει.

    40χρονος: Και από φυλλάδια (ο Σ.) έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

    Μητέρα: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί, γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ. Αυτό είναι σίγουρο στο λέω εγώ από εκεί δεν έχει.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η περιοχή του Αλίμου κατά την επικοινωνία τους δεν επιλέχθηκε τυχαία με τη μητέρα των δύο αδερφών να εκπλήσσεται από την αναφορά της περιοχής.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και κυρίως, πώς λειτουργεί η νύχτα, υποστηρίζουν ότι οι εκτελεστές πήραν πολλά χρήματα για τη δολοφονία, καθώς ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μεγάλο όνομα. Οι πληροφορίες συγκλίνουν πως το ποσό που δόθηκε για το συμβόλαιο θανάτου κυμαίνεται από 200.000 έως και 300.000 ευρώ. Από την αναβολή του σχεδίου την προηγούμενη ημέρα εξαιτίας της παρουσίας της συζύγου του μέσα στο αυτοκίνητο φαίνεται, ότι η εντολή ήταν ξεκάθαρη να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.

Οι σχέσεις των δύο αδελφών, η πολύμηνη διακοπή επικοινωνίας και η αλλαγή στην συμπεριφορά τους

«Σκιά» των δυο αδελφών είχαν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί θέλοντας να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τις κινήσεις τους, καθώς θεωρούσαν ότι με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει ήταν πολύ πιθανό η εισαγγελία να εκδώσει σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης. Αν και σε κανένα σημείο της έρευνας δεν διαπίστωσαν, ότι ο 40χρονος και ο 48χρονος προσπάθησαν να διαφύγουν, η εντολή ήταν «να μην τους χάσουν τα μάτια τους».

Ωστόσο, πληροφορίες που είχαν φτάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής ισχυρίζονταν, ότι τα δύο αδέρφια τον τελευταίο χρόνο δεν είχαν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις μεταξύ τους.

    «Δεν περιμέναμε βέβαια ο ένας να "καρφώσει" τον άλλο, αλλά μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι είχαν συνεργαστεί για μια δολοφονία και στη συνέχεια διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην υπόθεση.

Οι Aρχές όμως είδαν μια μεταστροφή στην συμπεριφορά τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, ύστερα από κάποια δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Σαν να καταλάβαιναν, ότι πλησιάζει η ώρα που θα περνούσαν την πόρτα του Ανθρωποκτονιών. «Μια πληροφορία έλεγε ότι μέχρι και στην… εκκλησία είχαν πάει τις τελευταίες μέρες, αλλά μπορεί να ήταν λόγω των ημερών του Πάσχα» καταλήγει αστυνομικός. 

Οι μέρες περνούσαν και τα στοιχεία είχαν πλέον συγκεντρωθεί. Οι αστυνομικοί είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στις τελικές τους κινήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα που η Οικονομική Αστυνομία έκανε έρευνα στην επιχείρηση καθαρισμού στη Νίκαια, σχεδόν ταυτόχρονα κλήθηκε για κατάθεση ο 48χρονος στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής - μια κατάθεση που κράτησε 20 ώρες με τους αστυνομικούς να ρωτούν λεπτομέρειες σχετικά με το λευκό βανάκι. «Στην πρώτη κατάθεση μας είχε πει ότι δεν θυμόταν που ήταν το βαν την επίμαχη μέρα και στην δεύτερη ότι είχε πελάτες στον Άλιμο και γι' αυτόν τον λόγο ήταν στην περιοχή» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας. 

Τα δυο αδέλφια, παραμένουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους την προσεχή Τετάρτη, ενώ μέσω της δικηγόρου τους Αθανασίας Σταυρή υποστηρίζουν ότι «έχουν κατηγορηθεί από κοινού, οι δύο αδερφοί στο παρελθόν για μία υπόθεση ληστείας, χωρίς άλλους εμπλεκόμενους στην οποία αθωώθηκαν και μάλιστα προφανώς οι ενδείξεις τότε δεν ήταν καν επαρκείς  για να παραπεμφθούν. Άλλωστε δεν είχαν επιβληθεί τότε περιοριστικοί όροι». Eκτός από την δολοφονία του δημοσιογράφου, υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος αντιμετωπίζει και την κατηγορία για την δολοφονία του «Dirty Harry», του πυγμάχου Χ. Κοντογιώργη τον Δεκέμβριο του 2021 στο Γαλάτσι.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.